Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΑΒΙΔΗΣ: Απάντηση στον κ. Μιχάλη Μάγκο για την ΕΟΖ

Κύριοι ίσως φανεί ότι εκμεταλλεύομαι τον χώρο και τον χρόνο σας , όμως αισθάνομαι την ανάγκη να απαντήσω στον κύριο Μιχάλη Μάγκο , σχετικά με την επιστολή του , απάντηση σε δική μου , για το θέμα της ΕΟΖ στο Πωγώνι.
Αγαπητέ Μιχάλη , μέχρι σήμερα πίστευα ότι εσύ και ο δημοτικός σύμβουλος είσαστε δυο  πρόσωπα απλώς συνώνυμα , βλέποντας όμως την φωτογραφία σου στην απάντηση σου , διαπίστωσα την πραγματικότητα. Όμως  θα γράψω τηρώντας την δεοντολογία .
Διαβάζοντας την επιστολή σου λοιπόν , προσεχτικά θα έλεγα , βλέπω ότι με κατηγορείς για παραπληροφόρηση . Θέλω να φέρεις στο μυαλό σου ποιός παραπληροφορεί  και ποιοι δεν πληροφορούν τους Πωγωνήσιους ανά τον  κόσμο.
Εξηγούμαι : Η ειδησεογραφία  είναι αδιάψευστος μάρτυρας . Στην οποία και σε παραπέμπω. {Ο Δήμος Πωγωνίου  έχει ήδη αναθέσει την προμελέτη για την ανάπτυξη ΕΟΖ στην περιοχή , σε ειδικό σύμβουλο. Η προμελέτη αυτή θα παρουσιαστεί μετά το Πάσχα στην τοπική κοινωνία. Στην παρουσίαση αυτή , σύμφωνα με τον κ. Καψάλη , θα παραστεί ο κ. Σελέκος  ο οποίος εμφανίζεται θετικός στην ανάπτυξη ΕΟΖ στο Πωγώνι.
Την περασμένη μάλιστα εβδομάδα ο περιφερειάρχης  Αλ. Καχριμάνης και ο δήμαρχος Πωγωνιού  Κ. Καψάλης , συναντήθηκαν με τον γ.γ. στρατηγικών επενδύσεων Π. Σελέκο. Ο κ. Καψάλης είναι αυτός που στην ουσία έβαλε την περιφέρεια στη διαδικασία να κυνηγήσει την ΕΟΖ}. Εφ. ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ Απρίλης 2012.
{ Eντός των επομένων ημερών ολοκληρώνεται η τεχνική έκθεση που για λογαριασμό του δήμου Πωγωνιού  εκπονεί ιδιωτική εταιρεία , μετά από οικονομική συμβολή τόσο της περιφέρειας , της ΠΕΔ  και του δήμου Πωγωνιού}.
{ Μέσα στον Ιούλιο , αναμένεται να ολοκληρωθεί η τεχνική έκθεση για τη χωροθέτηση ΕΟΖ στην περιοχή της Ηπείρου με ενδιαφορόμενο τον ΟΤΑ στον ακριτικό δήμο Πωγωνιού.}ΠΑΛΜΟΣ ΗΠΕΙΡΟΥ.26-06-2012.
{΄Όπως τόνισε χθες ο δημ. Πωγωνιού Κ. Καψάλης , μέχρι το καλοκαίρι , σε συνεργασία με την περιφέρεια Ηπείρου , θα υποβληθεί η τελική πρόταση στο Υπ. Ανάπτυξης , για να αξιολογηθεί}.Εφ.ΠΡΩΊΝΟΣ ΛΟΓΟΣ  Σάββατο 10-03-2012.
Και η εφ. ΠΡΩΊΝΟΣ ΛΟΓΟΣ στις 13-12-2012 αναφέρεται στην απάντηση του ΟΛΙ ΡΕΝ σε ΄Ελληνα ευρωβουλευτή και στις δηλώσεις του β. Αντώνη Μπέζα του περ. Α. Καχριμάνη και του δ. Κ. Καψάλη, σχετικά με την  ΕΟΖ στο Πωγώνι.
Επίσης σε παραπέμπω στην συνέντευξη του δημάρχου κ. Καψάλη τον Οκτώβρη 2012 , καθώς και στο δικό σου κείμενο που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα POGONI24,
όπου αναφέρεις  την έκθεση της CAPITAL για την Θράκη.
Και για να μην κουράζω , αναφέρω επιγραμματικά Εφ. ΗΜΕΡΗΣΙΑ 13-03-2012, & 28-03-2012 . Εφ. ΠΡΩΊΝΟΣ ΛΟΓΟΣ 10-09-2012 και τόσα άλλα  δημοσιεύματα.
Επίσης σε παραπέμπω και στην περιβόητη πια απόφαση του δημ. συμ. στις 27-12-2012.
Τώρα αν εννοείς ότι τυπικά δεν έχετε πάρει απόφαση , ουσιαστικά την απόφαση την έχετε παρμένη και μην προσπαθείς να πείσεις για το αντίθετο εαυτόν και αλλήλους.
Αυτό όμως που μου κάνει εντύπωση είναι η στάση της μείζονος  αντιπολίτευσης. Εκεί αναφέρομαι στους ελάχιστους που δεν ψήφισαν ναι. ΄Οσο για την επιπολαιότητα που αναφέρεσαι . Ως μέλη του δημ. συμβ. οφείλετε   να γνωρίζετε  τι σημαίνει ΕΟΖ και πως λειτουργούν  ανά τον κόσμο , πράγμα που σημαίνει ότι όσους όρους και να βάλετε δεν μπορούν να έχουν εφαρμογή , γιατί τότε δεν μιλάμε για ΕΟΖ αλλά για κάτι άλλο. Αν  όμως δεν γνωρίζετε και παρ’ όλα αυτά ψηφίσατε ναι , τότε και στις δυο περιπτώσεις δεν πρόκειται μόνο για επιπολαιότητα αλλά και για επικινδυνότητα.
Θέλω να πιστεύω ότι απάντησα σε όλα τα ερωτήματα σου , παραλείποντας να αναφέρω αποσπάσματα από δημοσιεύματα , που υπάρχουν πολλά σε διάφορα  ΜΜΕ έντυπα ή ηλεκτρονικά , όπου φαίνεται ξεκάθαρα η διάθεση σας .
Στανικώνοντας την επιστολή μου θα σε ρωτήσω , αφού είστε τόσο πολύ πεισμένοι  για τα οφέλη που προκύπτουν από την ΕΟΖ , γιατί λειτουργείτε  με τόση μυστικότητα , μη ενημερώνοντας τους Πωγωνήσιους  και όχι μόνο , εντός  και εκτός Ελλάδας. Άλλωστε από τα μέσα ενημέρωσης μάθαμε για τις αποφάσεις  και τις ενέργειες σας , εδώ στην Αθήνα από την εφ. Των Συντακτών , και όχι από εσάς όπως οφείλατε να κάνετε.

Με χαιρετισμούς
Γιώργος Τσαβίδης

ΥΓ. Οφείλω  να ομολογήσω, ότι τα αντανακλαστικά σου λειτουργούν πολύ καλά,  αφού  αντιλήφθηκες το σχόλιο μου, σε αντίθεση με μένα  που δεν έχω καταφέρει ακόμη να βρω σε ποια ετικέτα της ιστοσελίδας, είναι αναρτημένη η απάντηση σου.