Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Χρησμός Βενιζέλου για την πώληση της «Δωδώνης»

Με δήλωσή του αναφέρεται τόσο στο να μείνει η γαλακτοβιομηχαμία σε συνεταιριστικά χέρια όσο και για διεθνείς συνεργασίες

Ένα χρησμό ακόμα για το μέλλον της γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνη» πρόσθεσε χτες το ΠΑΣΟΚ. Και λέμε χρησμό, γιατί από δήλωση που έκανε σε διακαναλική συνέντευξη στην Αθήνα ο Βαγγέλης Βενιζέλος, φαίνεται ότι όλα... μέσα είναι. Και ο συνεταιριστικός χαρακτήρας δηλαδή και το διεθνές ενδιαφέρον αγοραστών και η αποχώρηση της Αγροτικής Τράπεζας.
Ο κ. Βενιζέλος που θυμήθηκε με την ευκαιρία και το δειλινό της Κυριακής που «ήταν πάρα πολύ όμορφο δίπλα στη λίμνη» κατά την ομιλία του στην πόλη, δικαιολογήθηκε ότι δεν έκανε αναφορές για τα Γιάννενα και την Ήπειρο στο λόγο του, γιατί το πρωί της Κυριακής ο κ. Σαμαράς είχε παρουσιάσει το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας στο Ζάππειο «και έπρεπε εγώ ν' αφιερώσω την ομιλία των Ιωαννίνων στα θέματα της κεντρικής πολιτικής σκηνής γιατί έπρεπε να δώσουμε τη δική μας απάντηση να παρουσιάσουμε τη δική μας πρόταση να γίνει η σύγκριση»
«Δεν αναφέρθηκα στην ιστορία της «Δωδώνης» επειδή την έχω αντιμετωπίσει από πάρα πολύ κοντά κι έχω βοηθήσει στο να προωθηθεί η καλύτερη λύση προκειμένου να μείνει η Δωδώνη στα χέρια των Συνεταιριστικών Οργανώσεων και του ελληνικού δυναμικού. Έχω μιλήσει πάρα πολλές φορές με τη Διοίκηση της Αγροτικής Τράπεζας προς την κατεύθυνση αυτή, με πάρα πολλούς εκπρόσωπους του συνεταιριστικού κόσμου της Ηπείρου και φυσικά με όλους μας τους βουλευτές και τώρα και τους υποψηφίους βουλευτές της Ηπείρου», είπε σε πρώτο χρόνο ο κ. Βενιζέλος.
Και συνέχισε: «Άρα δεν πρόκειται να γίνει κάτι τώρα, έχω κάνει ήδη και πάρα πολλά έως τώρα από τη θέση μου το Υπουργείο Οικονομικών και στην Αντιπροεδρία της Κυβέρνησης και ο στόχος είναι πράγματι αυτός. Είναι στο πλαίσιο του Μνημονίου δεν υπάρχει κανένας λόγος να φύγουμε από το πλαίσιο, πράγματι η Αγροτική Τράπεζα θέλει να μεταβιβάσει το παραγωγικό της δυναμικό, να μείνει σε καθαρά χρηματοοικονομικές δραστηριότητες, η Δωδώνη όμως έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία για την Ήπειρο, για την ελληνική βιομηχανία γάλακτος και βεβαίως υπάρχουν λύσεις και με διεθνείς συνεργασίες υψηλοτάτης ποιότητας, οι οποίες έχουν και τα κεφάλαια και την τεχνογνωσία και μπορούν να κάνουν τα επώνυμα προϊόντα υψηλής ποιότητας της Δωδώνης, ακόμη καλύτερα». Αυτά σε δεύτερο χρόνο κι όποιος κατάλαβε κατάλαβε.
Κατά πάσα πιθανότητα, εννοείται ότι υπάρχει και λίγος χρόνος παραπάνω λόγω των εκλογών για το τι μέλλει γενέσθαι. Και βέβαια, πολλά θα κριθούν κι από το αποτέλεσμα των εκλογών.
Ο Μ. Κασσής
Ο υποψήφιος βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ Μ. Κασσής πάντως, βρήκε θετικό το γεγονός ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ «αναγνωρίζει την αναγκαιότητα να παραμείνει η Δωδώνη σε συνεταιριστικά χέρια και ταυτίζεται με την πάγια και σταθερή μας θέση». «Η «Δωδώνη πρέπει να παραμείνει συνεταιριστική μέσω των φορέων που είναι οι Ενώσεις και οι κτηνοτρόφοι παραγωγοί. Άλλωστε οι Ενώσεις –τις οποίες και στηρίζουμε- έχουν υποβάλλει τον σχετικό φάκελο στη διαδικασία που δρομολόγησε η ΑΤΕ» συμπληρώνει και συνεχίζει: «Για μας το θέμα της Δωδώνης είναι κυρίαρχο. Γιατί μονάδες σαν την ηπειρωτική γαλακτοβιομηχανία, μπορούν να παίξουν καθοριστικό ρόλο στην παραγωγική ανασυγκρότηση που έχει σήμερα ανάγκη η χώρα, γενικότερα, και η Ήπειρος ειδικότερα».


ΠΗΓΗ: http://www.proinanea.gr/