Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Πρεμιέρα στο διάλογο για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών

Αντιδράσεις για τη σύνδεση της αξιολόγησης με τα μισθολογικά

Η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών βρέθηκε στο επίκεντρο διαδοχικών συναντήσεων του υπουργού Παιδείας κ. Γ. Μπαμπινιώτη με τις ομοσπονδίες εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, δημόσιας και ιδιωτικής (ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΟΙΕΛΕ), καθώς ξεκίνησε ο διάλογος των δύο πλευρών για το συγκεκριμένο θέμα.
Οι εκπαιδευτικοί , πάντως, απορρίπτουν τη σύνδεση της αξιολόγησης με τη μισθολογική εξέλιξη, ενώ ο υπουργός υπογράμμισε ότι θα κάνει το καλύτερο δυνατόν, ώστε να υπάρξει εγκαίρως ανταπόκριση στις επιταγές του νόμου.
Μετά τις συναντήσεις ο κ. Μπαμπινιώτης ανέφερε:
«Το υπουργείο Παιδείας ανέλαβε την πρωτοβουλία να ξεκινήσει ένα διάλογο με τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας, της πρωτοβάθμιας και της ιδιωτικής εκπαίδευσης για να συζητήσει το καίριο θέμα της αξιολόγησης, μιας αξιολόγησης του συστήματος ολόκληρου, της σχολικής μονάδος και των ίδιων των εκπαιδευτικών.
Ανταλλάξαμε απόψεις, ζητήσαμε από τους εκπαιδευτικούς να μας φέρουν τις προτάσεις τους και στη συζήτηση φάνηκαν και προβλήματα τα οποία ανακύπτουν. Όλα αυτά θα τα συζητήσουμε, θα τα λάβουμε υπόψη και θα κάνουμε το καλύτερο, ώστε εγκαίρως να ανταποκριθούμε στις επιταγές αυτού του νόμου αλλά και της γενικότερης απαίτησης της ελληνικής κοινωνίας να υπάρχει αξιολόγηση στην εκπαίδευση».