Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Συνελήφθη 27χρονος αλλοδαπός για μεταφορά τεσσάρων (4) μη νόμιμων μεταναστών

Συνελήφθη, σήμερα (20-04-2012) λίγο μετά τα μεσάνυχτα στον Πολύγυρο Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος ( O .Π.Κ.Ε.), ένας 27χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Ιράκ, κατηγορούμενος για μεταφορά τεσσάρων (4) μη νόμιμων μεταναστών (Ασιατικής καταγωγής), ηλικίας 22 και 26 ετών. Ειδικότερα, οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο διενεργούμενων ελέγχων για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, εντόπισαν να κινείται επί της Εγνατίας Οδού, ένα Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο και το ακινητοποίησαν στην έξοδο Πολυγύρου Ιωαννίνων, προκειμένου να διενεργήσουν αστυνομικό έλεγχο.
Εντός του οχήματος επέβαιναν οι τέσσερις μη νόμιμοι μετανάστες (δύο υπήκοοι Αφγανιστάν και δύο υπήκοοι Ιράκ), οι οποίοι συνελήφθησαν διότι, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων, ενώ επίσης συνελήφθη και ο 27χρονος οδηγός που είχε αναλάβει τη μεταφορά τους.
Ενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Ιωαννίνων, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.