Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Πρόταση με την βοήθεια του ειδικού συμβούλου ετοιμάζουν οι ΕΑΣ της Ηπείρου για το πλειοψηφικό πακέτο της Δωδώνης

Σε πυρετό διεργασιών βρίσκονται οι ΕΑΣ – μέτοχοι της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη Α.Ε., μετά την δημοσίευση από πλευράς ΑΤΕ της προκήρυξης του διαγωνισμού για την πώληση του 67,7% των μετοχών που κατέχει. Η πρώτη φάση της διαδικασίας πώλησης, περιλαμβάνει υποβολή προτάσεων από τους ενδιαφερόμενους μέχρι τις 9 Μαρτίου, 5 το απόγευμα. Κατόπιν, θα ακολουθήσει η επιλογή όσων έχουν την απαραίτητη οικονομική επιφάνεια για να περάσει η διαδικασία στη δεύτερη φάση της, οπότε και θα επιλεγεί ο αγοραστής.

Για το θέμα σήμερα 13/2, πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν τα Δ.Σ. των ΕΑΣ Ιωαννίνων, Πρέβεζας και ΄Αρτας – Φιλιππιάδας, καθώς και των Κτηνοτροφικών Συνεταιρισμών – μελών τους. Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης οι αγροτικές ενώσεις της Ηπείρου έκαναν γνωστό ότι πρόκειται να συνεχίσουν τον δικαστικό αγώνα ο οποίος βρίσκεται σε εξέλιξη. Παράλληλα οι ΕΑΣ – μέτοχοι σε συνεργασία με τον σύμβουλο τον οποίο έχουν προσλάβει θα ετοιμάσουν την πρόταση τους, προκειμένου να μην απεμπολήσουν κανένα δικαίωμά τους σχετικά με την εταιρεία.
Αναλυτικά η ανακοίνωση των ΕΑΣ:
Μετά την τελευταία συνάντηση των Ενώσεων Αγροτικών Συν/σμών της Ηπείρου με τον Διοικητή της ΑΤΕ, καθώς και τη δημοσίευση της εκδήλωσης ενδιαφέροντος από την ΑΤΕ για την πώληση των μετοχών της στην Γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ ΑΒΓΗ ΑΕ, πραγματοποιήθηκε σήμερα 13.02.2012 στα γραφεία της ΕΑΣ Ιωαννίνων ευρεία σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν τα Δ.Σ. των ΕΑΣ Ιωαννίνων, Πρέβεζας και ΄Αρτας – Φιλιππιάδας, καθώς και των Κτηνοτροφικών Συνεταιρισμών – μελών τους.
Στην παραπάνω σύσκεψη επιβεβαιώθηκαν οι αδιαπραγμάτευτες θέσεις των ΕΑΣ μετόχων οι οποίες έχουν εκφραστεί επανειλημμένα μέχρι σήμερα:
1. Τήρηση της Ιδρυτικής πράξης της Βιομηχανίας, με τη μεταβίβαση των μετοχών που κατέχει η ΑΤΕ στους φυσικούς φορείς.
Για το λόγο αυτό καλούν όλα τα πολιτικά κόμματα, τους βουλευτές και όλους τους φορείς της Ηπείρου να συμβάλλουν με την πίεσή τους προς την κατεύθυνση αυτή, γιατί σε αντίθετη περίπτωση οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές για όλους.
2. Συνέχιση του δικαστικού αγώνα ο οποίος βρίσκεται σε εξέλιξη μέχρι την τελική δικαίωση καθώς και γνωστοποίηση της εκκρεμοδικίας σε κάθε επίδοξο αγοραστή με δημοσίευση στον τύπο.
3. Παράλληλα οι ΕΑΣ – μέτοχοι σε συνεργασία με τον σύμβουλο τον οποίο έχουν προσλάβει θα ετοιμάσουν την πρόταση τους, προκειμένου να μην απεμπολήσουν κανένα δικαίωμά τους σχετικά με την εταιρεία.
Τέλος καλούν όλους τους φορείς αλλά και ολόκληρη την κοινωνία της Ηπείρου να συμπαρασταθούν στον δίκαιο αγώνα μας μέχρι την τελική δικαίωση.

Ιωάννινα 13 Φεβρουαρίου 2012
Ε.Α.Σ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Ε.Α.Σ. ΠΡΕΒΕΖΑΣ
Ε.Α.Σ. ΑΡΤΑΣ – ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ


ΠΗΓΗ: http://www.agrotypos.gr