Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ: Να διατηρηθούν οι δομές κοινωνικής προστασίας Εργατικής Εστίας και Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας

Την κατηγορηματική του αντίθεση στην επιχειρούμενη κατάργηση της Εργατικής Εστίας και του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, μιλώντας στην προ Ημερησίας Διάταξης, συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Ο Περιφερειάρχης, υπογράμμισε ιδιαίτερα τον κοινωνικό ρόλο των δύο Οργανισμών, επισημαίνοντας και τις τεράστιες αρνητικές επιπτώσεις που θα έχει η κατάργησή τους στην τοπική κοινωνία: «Οι δράσεις και τα προγράμματα και των δύο Οργανισμών είναι πολύ γνωστά και τα αποτελέσματα ιδιαίτερα θετικά για τους πολίτες. Ειδικότερα: Ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας, έχει σε εξέλιξη κατασκευαστικά προγράμματα για εργατικές κατοικίες, επιδοτούμενα δάνεια, επιδότηση ενοικίου σε εκατοντάδες οικογένειες.
Η Εργατική Εστία διαθέτει πολύ καλούς παιδικούς σταθμούς κυρίως όμως διαχειρίζεται το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού που απευθύνεται σε χιλιάδες εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, τη διάθεση εισιτηρίων για θέατρα και κουπονιών για αγορά βιβλίων. Η διακοπή των προγραμμάτων θα στερήσει χιλιάδες οικογένειες από προσιτές διακοπές, παράλληλα όμως θα πλήξει οριστικά εκατοντάδες μικρές τουριστικές μονάδες της Ηπείρου», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης, ο οποίος πρότεινε (και το Περιφερειακό Συμβούλιο, κατά πλειοψηφία ενέκρινε) την έκδοση ψηφίσματος με το οποίο:
Ζητείται από την Πολιτεία, στην περίπτωση που είναι οριστική η απόφαση κατάργησης των δύο Οργανισμών στα πλαίσια του Μνημονίου, να εξασφαλιστεί η συνέχιση των κοινωνικών προγραμμάτων τους (εργατικές κατοικίες, επιδότηση ενοικίου, κ.α.) μέσω άλλων φορέων με ταυτόχρονη διασφάλιση των θέσεων εργασίας των ήδη υπηρετούντων υπαλλήλων.
Όσον αφορά τα προγράμματα της Εργατικής Εστίας, αυτά να συνεχιστούν σε συνεργασία με τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού.
Οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, όπου υπάρχουν, να μεταβιβαστούν μαζί με το προσωπικό τους στους δήμους.
Το υπόλοιπο προσωπικό, να μεταφερθεί στους φορείς που θα αναλάβουν το έργο των δύο Οργανισμών.


ΠΗΓΗ: http://www.php.gov.gr