Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Γενική απεργία σήμερα σε δημόσιο και ιδιωτικό

Με γενική απεργία, σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα σε ολόκληρη τη χώρα, τα συνδικάτα αντιδρούν στις πολιτικές της κυβέρνησης που προβλέπουν συρρίκνωση των αμοιβών, συγχώνευση υπηρεσιών και εργασιακή εφεδρεία. Στην απεργία, που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ συμμετέχουν υπάλληλοι του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα, εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ, στην Υγεία την Παιδεία και τη Δικαιοσύνη, στην τοπική αυτοδιοίκηση, σε ασφαλιστικά Ταμεία, ιδιωτικοί υπάλληλοι, εργαζόμενοι σε Τράπεζες, στη Ναυτιλία κ.ά.
Στις κινητοποιήσεις παίρνουν μέρος και οι δημοσιογράφοι, απεργώντας την Τετάρτη, προκειμένου να καλύψουν σήμερα τα γεγονότα.
Οι διοικήσεις της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν προγραμματιστεί να γίνει η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση στις 11 π.μ. στο Πεδίον του Αρεως.
Προσυγκεντρώσεις θα γίνουν νωρίτερα σε διάφορα σημεία του κέντρου της Αθήνας.
Στις τοποθετήσεις τους κορυφαία συνδικαλιστικά στελέχη αναμένεται να τονίσουν την πλήρη και κατηγορηματική τους αντίθεση στις πολιτικές που οδηγούν σε μειώσεις μισθών, συντάξεων, κοινωνικών παροχών, που μειώνουν θέσεις απασχόλησης και αυξάνουν τη ανεργία.
Οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες δεν θα απεργήσουν, εκτός κάποιων στάσεων σε ορισμένες περιπτώσεις, προκειμένου να διευκολύνουν όσους θελήσουν να μετακινηθούν για τις συγκεντρώσεις.
Σε ό,τι αφορά τα αεροπλάνα, η ΟΣΥΠΑ θα συμμετάσχει με 24ωρη απεργία στην κινητοποίηση της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, ενώ οι Ελεγκτές Εναερίου Κυκλοφορίας δεν έχουν λάβει καμία απόφαση για συμμετοχή στην απεργία.
Απόφαση για αγωνιστικές κινητοποιήσεις έλαβε χθες, σε έκτακτη συνεδρίασή της η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΤΟΕ
Ειδικότερα, μετά την έκδοση της εγκυκλίου για την εφαρμογή του Ν. 4024/2011, από το υπουργείο Οικονομικών, με την οποία η Αγροτική Τράπεζα και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο θεωρούνται ως ΔΕΚΟ, με αποτέλεσμα να καταργούνται για τις Τράπεζες αυτές οι συλλογικές συμβάσεις (επιχειρησιακές και κλαδικές).