Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΠΡΩΤΙΣΤΟ ΜΕΛΛΗΜΑ ΜΑΣ

Η ευρύτερη περιοχή του Πωγωνίου, διακρίνεται για το πανέμορφο φυσικό περιβάλλον της, τα καταπληκτικά υδάτινα οικοσυστήματα (ποτάμια και λίμνες) που αφήνουν εκστασιασμένο τον κάθε επισκέπτη της.


Όμως αυτόν τον πλούτο που διαθέτει ο τόπος μας, πρέπει να τον εκτιμούμε και να τον σεβόμαστε όλοι μας, ιδίως εμείς οι μόνιμοι κάτοικοι και να φροντίζουμε για την προστασία του, όχι μόνο με λόγια αλλά με πράξεις.
Να μην εθελοτυφλούμε και να μην μεταθέτουμε τις ευθύνες και να μην ζητούμε ευαισθησία μόνο απ’ τον Δήμο και την Πολιτεία.
Μια ματιά στις άκρες των δρόμων, στα ποτάμια, στα δάση μας θα μας κάνει να νιώσουμε λύπη και αγανάκτηση για τα σκουπίδια και κάθε λογής αντικείμενα που υπάρχουν πεταμένα, ρυπαίνοντας το περιβάλλον και δημιουργούν σοβαρό κίνδυνο για την υγεία μας καθώς και αφανίζουν ζώα, πουλιά ,ψάρια, καραβίδες.


Ας αφυπνιστούμε και ας δράσουμε με πρωτοπόρους τους μαζικούς Φορείς της περιοχής (συλλόγους, αδελφότητες) και να προχωρήσουμε σε εκστρατεία προστασίας του φυσικού μας πλούτου.
Πρώτα – πρώτα η προσπάθεια να ξεκινήσει απ’ τα σχολεία μας ώστε να ευαισθητοποιηθούν τα παιδιά και με την καθοδήγηση των δασκάλων τους να αναλάβουν διάφορες πρωτοβουλίες . ΄Αλλωστε η προστασία του περιβάλλοντος είναι πρώτιστα «θέμα Παιδείας»…


Παναγιώτης Μανούρης