Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

ΓΙΑΤΡΟΙ: Απεργούν στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου

Απορρίπτουν το κυβερνητικό σχέδιο για τον ΕΟΠΥΥ.


Δυναμικές κινητοποιήσεις πραγματοποιούν οι γιατροί της χώρας αφού η έκτακτη γενική συνέλευση του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου αποφάσισε να προχωρήσει σε 48ωρη προειδοποιητική πανελλήνια πανιατρική απεργία στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου, με αφορμή την έναρξη της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Οι γιατροί απορρίπτουν στο σύνολό του το κυβερνητικό σχέδιο για τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), «ως απαράδεκτο και επικίνδυνο για την περίθαλψη των πολιτών, την αξιοπρέπεια του Έλληνα ιατρού και του ιατρικού έργου».
Καλούν τα συναρμόδια υπουργεία να μην προχωρήσουν στην υλοποίησή του και τους συναδέλφους τους να αντιδράσουν συνολικά και μαχητικά στις διαγραφόμενες εις βάρος τους εξελίξεις.
Επίσης, καλούνται οι Ιατρικοί Σύλλογοι της χώρας «να ενημερώσουν και να προετοιμάσουν αγωνιστικά τα μέλη τους, ώστε κανείς γιατρός να μην υπογράψει την απεχθή και υποτιμητική σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ και να αναστείλουν την έκδοση των τυχόν αιτούμενων πιστοποιητικών για διάστημα 3-6 μηνών».
Η γενική συνέλευση ψήφισε ακόμη την ενεργοποίηση προσφυγών στο Συμβούλιο της Επικρατείας και στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια για την αντισυνταγματικότητα του Νόμου «που παραδίδει την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας σε εξωϊατρικές επιχειρήσεις, διότι προσβάλλει το συνταγματικό δικαίωμα της προστασίας της υγείας».