Σάββατο 13 Ιουλίου 2024

Κώστας Πάλλας: Πανελλαδικές εξετάσεις

 


Υπάρχουν κάποιες αφετηρίες στη ζωή μας που αποτελούν ορόσημα στην παραπέρα εξελικτική πορεία μας. Ειρήσθω εν παρόδω η εξεταστική περίοδος και τα αποτελέσματα  των πανελλαδικών εξετάσεων για τους νέους συνιστά μία δοκιμασία η οποία θα συνοδευτεί από καταλυτικές αλλαγές στην σταδιοδρομία τους. Η ορθολογιστική προσέγγιση του αποτελέσματος αποτελεί εκ των ων ουκ άνευ προϋπόθεση ώστε να μην διαδραματίσει αρνητικό πρόσημο στην ψυχοπνευματική συμπεριφορά.

Ας συνειδητοποιήσουμε ότι οι εξετάσεις είναι μια δοκιμασία με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά μεταξύ των οποίων κυριαρχεί το άγχος, η πίεση που ασκείται από τη σκέψη της διασύνδεσης των εξετάσεων με τη μελλοντική πορεία, αλλά και το πώς θα το εισπράξουν οι γονείς και το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.

Γονείς και κοινωνικός περίγυρος, φίλοι και γνωστοί στεκόμαστε διακριτικά δίπλα στους νέους, τους ενθαρρύνουμε και τους βεβαιώνουμε ότι έχουμε πειστεί για την αξία τους και ότι οι εξετάσεις είναι μία δίοδος από τις πολλές που υπάρχουν και θα τις ανακαλύψουν στο ταξίδι της ζωής τους. 

Όσοι εισαχθούν στα ΑΕΙ θα ακολουθήσουν την πορεία που θα σχεδιάσουν ακολουθώντας τις προοπτικές που θα τους προσφερθούν. Όσοι δεν ανοίξουν αυτή την είσοδο θα κληθούν να αναζητήσουν τη δική τους είσοδο που θα χαράξει τη ρότα της σταδιοδρομίας στον τεράστιο στίβο της ζωής

 Επιτυχία είναι η αναζήτηση.

Κώστας Πάλλας