Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023

Επίσκεψη της περιφερειακής παράταξης «ΚΟΙΝΟ ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ» στα κεντρικά Τζουμέρκα

 


Στην Περιφερειακή ενότητα της Άρτας βρέθηκε στις 16-9-2023 ο επικεφαλής της παράταξης «ΚΟΙΝΟ ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ»  Γιάννης Στέφος, συνοδευόμενους από τους υποψηφιους της παραταξής του, Αντωνίου Στάθη, Γκίζα Ράνια, Κώστα Γιώργο, Λιανό Γιώργο, Μπαλαδήμα Γιώργο, Μπέκα Ελπίδα,  Μπρισένιου Ευαγγελία, Νάτσικα Αγλαία, Νικολάου Γιώργο, Παππά  Χρήστο, Τσιάντου Όλγα και πιο συγκεκριμένα στα χωριά του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων: Φράστα, Άγναντα, Καταρράκτης, Κυψέλη και Βουργαρέλι.

Συνομίλησαν  με τους πολίτες οι οποίοι  περιέγραψαν την απογοήτευση από την παρούσα περιφερειακή αρχή για την απαξία που εισπράττουν, αφού η περιοχή τους είναι "παρατημένη" με κακό οδικό δίκτυο, κακές υποδομές σε κάποιες περιπτώσεις – άμεσα αντιληπτές - , ελλιπείς,  δημόσιες υπηρεσίες υποστελεχωμένες , ανύπαρκτα μέτρα πυροπροστασίας στην περίπτωση των Αγνάντων,  τα σπίτια της οποίας βρίσκονται κυριολεκτικά μέσα στα έλατα, αλλά και την αβεβαιότητα και την αγωνία για το ΚΥ Αγνάντων.



"Ζούμε με την ανασφάλεια πως θα κλείσει",  είπαν  οι κάτοικοι.

Ένα ΚΥ που εξυπηρετεί πολίτες ορεινών και μειονεκτικών περιοχών

Διαπιστώθηκαν, για άλλη μια φορά, οι τεράστιες τουριστικές δυνατότητες της περιοχής, που αποτελεί ενιαίο τουριστικό, περιβαλλοντικό και πολιτιστικό περιβάλλον για τις ορεινές κοινότητες των δήμων Βορείων και Κεντρικών Τζουμέρκων. Μόνον έτσι θα μπορέσουν να διατηρήσουν τους πληθυσμούς τους αυτές οι περιοχές χαράζοντας μεσοπρόθεσμα αναπτυξιακή πορεία.

Σε όλη τη διαδρομή από τα Ιωάννινα μέχρι την Άγναντα υπήρξαν  δεκάδες συναντήσεις με αθλητές/τριες που συμμετείχαν στην εκδήλωση/αγώνα 5 Hours προς τιμή του Ερμή Θεοφάνη Θεοχαροπούλου που έφυγε άδικα, λόγω αδυναμίας των αρμόδιων υπηρεσιών να του παρέχουν έγκαιρα πρώτες βοήθειες, μετά από ατύχημα που είχε στα Τζουμέρκα στις 30.02.2022.

Τόσες ήταν οι ώρες που περίμενε στο βουνό αιμορραγώντας ,όπως δήλωσε ο πατέρας του, συμπληρώνοντας πως έχουν περάσει 85 εβδομάδες από τότε και η υπηρεσία HEMS είναι στα χαρτιά.

Ο επικεφαλής της παράταξης και οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι  ευχαριστούν τον πατέρα του Ερμή Θεοφάνη, την μητέρα και την γιαγιά για τις τόσο ανθρώπινες στιγμές που μοιράστηκαν μαζί τους.