Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2020

Έρχονται τα ραβασάκια για τα «ξεχασμένα» τετραγωνικά από τους δήμους

 


Αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2020

 

Τις χρεώσεις για τα «ξεχασμένα» τετραγωνικά έχουν ήδη δρομολογήσει οι δήμοι στους πολίτες που αποκάλυψαν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΚΕΔΕ την πραγματική επιφάνεια των ακινήτων τους.

Τα ποσά που καλούνται να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες που έλαβαν ήδη το ραβασάκι από δήμους οι οποίοι ολοκλήρωσαν την επεξεργασία των δηλώσεων που υποβλήθηκαν, αφορούν τα επιπλέον τετραγωνικά μέτρα των ακινήτων που δήλωσαν είτε στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, είτε στις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου.

Οι έξτρα χρεώσεις για δημοτικά τέλη και το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας που χτυπούν τώρα την πόρτα των ιδιοκτητών ακινήτων έχουν υπολογιστεί αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2020.

Τις τελευταίες ημέρες ολοένα και περισσότεροι ιδιοκτήτες ακινήτων λαμβάνουν ένα ηλεκτρονικό μήνυμα από την πλατφόρμα δήλωσης διόρθωσης τ.μ. ακινήτων. Με το μήνυμα αυτό οι ιδιοκτήτες ενημερώνονται ότι ολοκληρώθηκε η επεξεργασία της δήλωσης για το ακίνητο που είχαν υποβάλει.


Ολοκλήρωση της δήλωσης σημαίνει ότι για τα «ξεχασμένα» τετραγωνικά θα επιβληθούν, και μάλιστα αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2020, τα δημοτικά τέλη, οι δημοτικοί φόροι και το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ). Οι χρεώσεις θα έρθουν μαζεμένες για τους ιδιοκτήτες.