Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018

Σύλληψη αλλοδαπού για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα στην Ηγουμενίτσα


Στη σύλληψη ενός 38χρονου αλλοδαπού για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια ελέγχου εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας από κινητή μονάδα ανίχνευσης ακτινών X (X-RAY VAN) της οικείας Λιμενικής Αρχής, διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω ως οδηγός Φορτηγού οχήματος μετά επικαθήμενου, μετέφερε κρυμμένα στους αποθηκευτικούς χώρους κάτω από την καμπίνα του οδηγού, πεντακόσια ενενήντα (590) πακέτα τσιγάρα διαφόρων επωνυμιών, τα οποία δεν έφεραν την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν η ανωτέρω ποσότητα τσιγάρων καθώς και το Φ/Γ όχημα.


Συνέχεια ενημέρωσης:
 Αναφορικά με τη σύλληψη αλλοδαπού για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα στην Ηγουμενίτσα την 9/11/18, γνωρίζεται ότι, σύμφωνα με στοιχεία του Τελωνείου Ηγουμενίτσας, οι διαφυγόντες φόροι και δασμοί ανέρχονται στο ποσό των δύο χιλιάδων τετρακοσίων πενήντα τεσσάρων ευρώ και ενενήντα λεπτών (2.454,90€).