Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

Το Λύκειο Βελλάς στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής στο Κλειστό Ολυμπιακό Γήπεδο Γαλατσίου


Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου πραγματοποιήθηκε, στο Κλειστό Ολυμπιακό Γήπεδο Γαλατσίου στην Αθήνα. Στον διαγωνισμό συμμετείχε και το Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο Βελλάς με την ομάδα «V-Robot» αποτελούμενη από τους μαθητές Αλέξανδρο Κοσμά, Αριστοτέλη Μπαμπούλια, Ηλία Γκίζα, Παναγιώτη Λαμπρίδη και Στέφανο Σιουρά και τη μαθήτρια Μάνθα Πιπεριά. Την προετοιμασία της ομάδας ανέλαβε η καθηγήτρια πληροφορικής του ΓΕ.Ε.Λ. Βελλάς Βασιλική Μήτρακα.
Η ομάδα του σχολείου μας σημείωσε επιτυχημένη πορεία, καθώς στην πρώτη της συμμετοχή σε διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής κατέλαβε την 1η θέση στην κατηγορία του Λυκείου με θέμα: «Αειφόρος Ανάπτυξη και Επιχειρηματικότητα» στον Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στην περιφέρεια Ηπείρου και προκρίθηκε πανελλαδικά στους πρώτους είκοσι ανάμεσα σε εξήντα Λύκεια, ολοκληρώνοντας τη Β΄ φάση αξιολόγησης και πλησιάζοντας οριακά τη Γ΄ φάση για πρόκρισή της στους δώδεκα. Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από τον μη κερδοσκοπικό Οργανισμό WRO Hellas με Στρατηγικό Συνεργάτη την COSMOTE και τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλόπουλου.
Αρωγοί της όλης μας προσπάθειας υπήρξαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ.κ. Μάξιμος, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Καχριμάνης Αλέξανδρος, η Αντιπεριφερειάρχης κ. Μητροκώστα Παναγιώτα, ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Καψάλης Κώστας, ο Οργανωτικός Υπεύθυνος του WRO Hellas για την Περιφέρεια Ηπείρου κ. Κράββαρης Δημήτριος και η Διευθύντρια του ΓΕ.Ε.Λ. Βελλάς κ. Καλύβα Ελένη.