Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017

Οδοιπορικό υγείας στην Αγία Παρασκευή (Κεράσοβο) Κόνιτσας

Αναφορές των Α. Παπασπύρου και Μ. Μαρτσέκη για τον Στέφανο Φούσα: «Σημαντική η συνεισφορά του για τα χωριά της Κόνιτσας», «Εκλαϊκεύει την επιστημονική γνώση»
Ένθερμη υποδοχή επιφύλαξαν οι Κερασοβίτες στο οδοιπορικό υγείας και αλληλεγγύης, σε αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου Αγίας Παρασκευής Κόνιτσας.
Την έναρξη της εκδήλωσης κήρυξε ο Δήμαρχος Κόνιτσας κ. Ανδρέας Παπασπύρου, ο οποίος και απηύθυνε από κοινού με τον Πρόεδρο του Τ.Δ. κ. Παντελή Γαλάνη, πρόσκληση στον Επίκουρο Καθηγητή Καρδιολογίας κ. Στέφανο Φούσα, προκειμένου να συντονίσει την ημερίδα για την πρόληψη ιατρικών παθήσεων. «Γνωρίζουμε τη σημασία της πρόληψης και ειδικότερα αυτή της υγείας και είναι χαρά μας να έχουμε κοντά μας τον πρώην Πρόεδρο της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας και τους συνεργάτες του, αψηφώντας τις δυσκολίες που πηγάζουν από τις υποχρεώσεις του», τόνισε ο κ. Ανδρέας Παπασπύρου και συμπλήρωσε:
«Ο καθηγητής είναι συνεχώς κοντά μας, με σημαντική συνεισφορά στα χωριά μας όχι μόνο με ενημερωτικές ημερίδες αλλά και με συνδρομή σε είδη που έχει ανάγκη ο τόπος, κυρίως φαρμακευτικό υλικό, και τον ευχαριστούμε θερμά για τη δραστηριότητά του».
Στην εκδήλωση συμμετείχε και ο εμπνευστής της αλληλεγγύης και πρώην Υπουργός κ. Αντώνης Φούσας, υπογραμμίζοντας -μεταξύ άλλων- ότι η «πολιτική δεν είναι μόνο προσφορά στο Κοινοβούλιο αλλά και στους ανθρώπους, στην κοινωνία, σκέψη που υπαγόρευσε αυτή την κίνηση αλληλεγγύης».
Από την πλευρά του, ο κ. Στ. Φούσας, ευχαρίστησε όσους συνέβαλλαν στη διοργάνωση της εκδήλωσης, τους συμμετέχοντες αλλά και τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γιώργο Πατούλη για το φαρμακευτικό υλικό που διέθεσε για τα ακριτικά χωριά της Κόνιτσας. Το κλείσιμο της ημερίδας έκανε ο κ. Μιχάλης Μαρτσέκης, Πρόεδρος των Ομοσπονδιών Κόνιτσας, ο οποίος επισήμανε: «Ευχαριστούμε τον κ. Στέφανο Φούσα, γιατί αυτό που κάνει, μέσω της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, δεν συμβαίνει σε άλλους επιστημονικούς φορείς.
 καθηγητής εκλαϊκεύει την επιστημονική γνώση, την κάνει πιο απλή και κατανοητή για τον πολίτη. Πόσοι επιστημονικοί φορείς το καταφέρνουν; Σημαντικό είναι, επίσης, ότι βρίσκει αρωγό του στο θέμα της αλληλεγγύης τον Υπουργό».
Στην ημερίδα της πρόληψης, την ομάδα επιστημονικών συνεργατών που συντόνισε ο Συντονιστής Διευθυντής Καρδιολογίας του Τζανείου Νοσοκομείου, αποτελούσαν ο ιερολογιώτατος π. Μιχαήλ Χρυσέλης, γυναικολόγος–φαρμακοποιός, Επιμ. Β΄ του Φαρμ. Τμήματος του Γ.Ν.Ι. «Γ. Χατζηκώστα» και οι κ.κ. Σπύρος Βασιλείου, οικονομολόγος, Γεώργιος Βόβας, επιμελητής Καρδιολογίας, Αθηνά Ζαχαρή, ψυχίατρος, Βούλα Κίτσιου, χειρουργός οδοντίατρος, Έφη Μάρκου, δερματολόγος-αφροδισιολόγος, Δ/ρια Norsk Legesenter Νορβηγίας, Γεώργιος Παπανικολάου, Περιοδοντολόγος – Χειρ. Οδοντίατρος, Βάια Ρούντου, χειρουργός οφθαλμίατρος,  Ευθαλία  Στεφανάκη, ειδικός αλλεργιολόγος-Αντιπρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσοσολογίας, Σταύρος Σταύρου, πολιτικός επιστήμων - Msc και Κώστας Τσαγκλής, δικηγόρος.