Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος και άλλες αποδημικές ηπειρώτικες οργανώσεις, συμμετείχαν στη συγκέντρωση, πορεία και συμβολική περικύκλωση της Γερμανικής Πρεσβείας, με αίτημα την άμεση καταβολή των γερμανικών οφειλών, τη Πέμπτη 6 Απριλίου 2017, ημέρα εισβολής των γερμανικών στρατευμάτων στην Ελλάδα

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος και άλλες αποδημικές ηπειρώτικες οργανώσεις, συμμετείχαν στη συγκέντρωση, πορεία και συμβολική περικύκλωση της Γερμανικής Πρεσβείας, με αίτημα την άμεση καταβολή των γερμανικών οφειλών, τη Πέμπτη 6 Απριλίου 2017, ημέρα εισβολής των γερμανικών στρατευμάτων στην Ελλάδα.
Με το σύνθημα ''Άμεση καταβολή των γερμανικών οφειλών'' και άλλα ανάλογα συνθήματα το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών στην Ελλάδα, οι Πανελλήνιες αντιστασιακές οργανώσεις ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, ΠΟΑΕΑ και ΠΣΑΕΕΑ και άλλες οργανώσεις, όπως η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, η Αδελφότητα αποδήμων Μαρτυρικής Μουσιωτίτσας Ιωαννίνων και ο Σύλλογος Κρυοπηγιωτών Πρέβεζας στην Αθήνα, πραγματοποίησαν μεγάλη συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας, πορεία και συμβολική ειρηνική "περικύκλωση" της Γερμανικής Πρεσβείας, παρά τις κλούβες, της ΕΛΑΣ που την προστάτευαν!
Η εκδήλωση έγινε την μαύρη επέτειο - 6 Απριλίου - της εισβολής των γερμανικών στρατευμάτων στην Ελλάδα με αφετηρία τον χώρο ιστορικής μνήμης 1941-1944 (Κοραή 4) προς τιμή των χιλιάδων Ελλήνων πατριωτών που φυλακίστηκαν και βασανίστηκαν στο εκεί κολαστήριο της Κομαντατουρ!
''Δεν ξεχνάμε την εισβολή των Γερμανών στην Ελλάδα σαν σήμερα το 1941. Δεν ξεχνάμε τις εκατόμβες των θυμάτων, τη μεθοδική λεηλασία και ολοσχερή καταστροφή της χώρας. Διεκδικούμε τις γερμανικές οφειλές ώστε να αποδοθεί Δικαιοσύνη και να σταλεί μήνυμα ισχυρό εναντίον του ναζισμού'' τονίστηκε με την ευκαιρία της εκδήλωσης όπου έδωσαν το στίγμα τους οι αντιστασιακές οργανώσεις , ενώ έστειλε μήνυμα και η Παγκόσμια Οργάνωση Αντιστασιακών (FIR).
Εβδομήντα έξι χρόνια μετά την κήρυξη του πολέμου εναντίον της Ελλάδας από το Γ’ Ράιχ, το μείζον ζήτημα των γερμανικών οφειλών δεν έχει επιλυθεί, ενώ δεν έχει, καν, υπογραφεί η επιβαλλόμενη Συνθήκη Ειρήνης μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας.Το Βερολίνο κωφεύει στο αίτημα του ΕΣΔΟΓΕ, των αντιστασιακών οργανώσεων, των μαρτυρικών χωριών και πόλεων - και των Ηπειρώτικων, του Κομμένου, των Λιγγιάδων, της Μουσιωτίτσας, της Κρυοπηγής, της Παραμυθιάς και των άλλων 185 Μαρτυρικών χωριών της Ηπείρου- των ενώσεων συγγενών θυμάτων και όλου του λαού για δικαιοσύνη και αποζημίωση.
Διεκδίκηση. Όχι εκδίκηση!
Δικαιοσύνη και αποζημίωση. Δικαιοσύνη και επανόρθωση!

Οι επικεφαλής της εκδήλωσης μετά την άφιξη κοντά στο κτίριο της πρεσβείας - υπήρχαν κλούβες της ΕΛΑΣ που εμπόδισαν την περαιτέρω πορεία- διάβασαν Ψήφισμα το οποίο και θυροκολλήθηκε καθώς όπως αναφέρθηκε δεν υπήρχε κάποιος από την πρεσβεία να το παραλάβει.