Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Βατατάδες Ιωαννίνων: Συνελήφθη 38χρονος ημεδαπός διακινητής ο οποίος μετέφερε με το αυτοκίνητό του, έξι μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθη, χθες (24-01-2017) το πρωί στους Βατατάδες Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, ένας 38χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για μεταφορά έξι μη νόμιμων μεταναστών.
Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομικό έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 38χρονος, διαπιστώθηκε ότι αυτός προωθούσε στην ενδοχώρα, έξι υπηκόους Αλβανίας, (τέσσερις άνδρες ηλικίας 41, 27, 37 και 27 ετών και δύο γυναίκες ηλικίας 60 και 31 ετών), οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα.
Επιπρόσθετα, από τον έλεγχο των στοιχείων τους προέκυψε ότι, σε βάρος του 38χρονου διακινητή εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα ενώ σε βάρος τεσσάρων εκ των μη νόμιμων μεταναστών εκκρεμούσαν μέτρα απαγόρευσης εισόδου σε έδαφος Schengen.
Κατασχέθηκαν:
το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 38χρονου δράστη, που χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά
πέντε κινητά τηλέφωνα και
το χρηματικό ποσό των (2.330) ευρώ

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση διενεργεί το Β΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου.