Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016

Πρόγραμμα «Υγεία για Όλους» στους Δήμους της Ηπείρου, από 3 έως 11 Δεκεμβρίου 2016

Το Πρόγραμμα «Υγεία για Όλους» με την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, πραγματοποιούν ολοκληρωμένη ιατρική παρέμβαση στην Ήπειρο, σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, από 3 Δεκεμβρίου 2016 έως 11 Δεκεμβρίου 2016, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου, τους Δήμους, την 6η Υ.ΠΕ., το Π.Ν. Ιωαννίνων, τις τοπικές δομές ΕΣΥ/ΠΕΔΥ, τους Ιατρικούς Συλλόγους και την Επιστημονική Επιτροπή της Υ. ΠΕ. Ηπείρου.
Απευθύνεται σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, με δυσκολίες πρόσβασης στις υγειονομικές και κοινωνικές δομές της χώρας.
Περιλαμβάνονται: Παιδιατρική κλινική εξέταση- εμβολιασμός παιδιών Γυναικολογική εξέταση: Λήψη κολπικού επιχρίσματος test pap, κατά «Παπανικολάου» Εκτίμηση αναγκών υγείας, από γενικό ιατρό Παθολογικός-Καρδιολογικός – Ορθοπεδικός έλεγχος Περιοχές στις οποίες θα πραγματοποιηθούν οι Ιατρικές παρεμβάσεις
Στις 3 Δεκεμβρίου 2016 πρωί Δήμος Κόνιτσας, μεσημέρι Δήμος Πωγωνίου
 Στις 4  Δεκεμβρίου 2016 Δήμος Ιωαννιτών
Στις 5  Δεκεμβρίου 2016 Δήμος Αρταίων
Στις 6  Δεκεμβρίου 2016 Δήμος Σκουφά, πρωί Κοινότητα Νεοχωρίου – απόγευμα κοινότητα Πέτα
 Στις 7  Δεκεμβρίου 2016 Δήμος Καραϊσκάκη
 Στις 8  Δεκεμβρίου 2016 Δήμος Πρέβεζας
 Στις 9  Δεκεμβρίου 2016 Δήμος Ζηρού
 Στις 10  Δεκεμβρίου 2016 Δήμος Σουλίου
Στις 11  Δεκεμβρίου 2016 Δήμος Ηγουμενίτσας
Το πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα:
Της UNESCO chair για την εφηβική ιατρική και υγεία, του ΕΚΠΑ και προσωπικά του πρύτανη κ. Α. Δημόπουλου, ο οποίος συμμετέχει στην Κεντρική Επιστημονική Επιτροπή του προγράμματος.
Επίσης παρέχεται η υποστήριξη: Του Υπουργείου Υγείας Του Υπουργείου Εργασίας-Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Του KEΣΥ Της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

 Ο Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής Γ. Χρούσος, καθηγητής Παιδιατρικής Οι συντονιστές του προγράμματος Σ. Καλανταρίδου Ε. Θηραίος Ε. Κούκκου, Ε. Σωτηροπούλου.