Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Με λαμπρότητα ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις μνήμης και τιμής του ολοκαυτώματος του Σουλίου


Με λαμπρότητα ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 29 Μαΐου στο Σούλι οι εκδηλώσεις μνήμης και τιμής σε εκείνους που αγωνίστηκαν και παρέμεινε αδούλωτη μια ορεινή γωνιά της πατρίδας.
Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την αναπαράσταση της μάχης και την ανατίναξη του Κουγκίου.
Το παρόν στις εκδηλώσεις έδωσαν  ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Δημήτρης Βίτσας, (ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης), o Βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Βασίλειος Γιόγιακας, (ως  εκπρόσωπος της Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων), o Βουλευτής Άρτας κ. Γεώργιος Στύλιος, (ως εκπρόσωπος του Αρχηγού της Μείζονος Αντιπολίτευσης), ο Βουλευτής Θεσσαλονίκης κ. Γεώργιος Λαζαρίδης (ως εκπρόσωπος του Αρχηγού των Ανεξάρτητων Ελλήνων), ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Μάριος Κάτσης, ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Θωμάς Μπάκας.
Επίσης ο Διοικητής του Γ’ ΣΣ, ο Διοικητής της 8ης Μεραρχίας, ο Υποστράτηγος της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Βασίλειος Τζίγκος,    Δήμαρχοι της Ηπείρου,  οι Περιφερειακοί Δκ/τες των σωμάτων ασφαλείας, εκπρόσωποι κομμάτων και Συλλόγων.   
   
Τον πανηγυρικό της Ημέρας  εκφώνησε ο κ. Τσιρώνης Ευάγγελος, Φιλόλογος, Γ.Γ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Αυλοτόπου Σουλίου. 
Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν στο Βουλευτήριο των Σουλιωτών, με χαιρετισμό της Δημάρχου κα Μπραϊμη-Μπότση και  έκλεισαν με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια.