Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

Περιφέρεια Ηπείρου: Σύσκεψη για το ενδεχόμενο υποδοχής προσφύγων στην Ήπειρο

Σύσκεψη με αντικείμενο την ενημέρωση και την ανταλλαγή απόψεων για την αντιμετώπιση ζητημάτων που θα προκύψουν από τυχόν μεταφορά προσφύγων στην Ήπειρο πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Περιφέρεια Ηπείρου. 
Η σύσκεψη ορίστηκε ύστερα από τις χθεσινές συναντήσεις που είχαν η Ένωση Περιφερειών και η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος με τον Αν. Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Μουζάλα.
Μετά την ολοκλήρωσή της ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης δήλωσε τα εξής: "Συγκεντρωθήκαμε σήμερα Μητροπόλεις, Δήμοι, Περιφέρεια, Αποκεντρωμένη Διοίκηση, 8η Μεραρχία, Πυροσβεστική και κρατικοί φορείς που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων και    συζητήσαμε για το συντονισμό που πρέπει να υπάρξει, ώστε να μη δούμε σκηνές, σαν κι αυτές που διαδραματίζονται σε άλλες περιοχές της χώρας. 


Πιστεύω πως με το Ηπειρώτικο φρόνημα φιλοξενίας θα φιλοξενήσουμε όσους φτάσουν στην περιοχή μας, που έχουν τόσα προβλήματα στην πλάτη τους. Όλοι μας γνωρίζουμε τι σημαίνει ξεριζωμός. Έτσι θα πορευτούμε, χωρίς προβλήματα, μετά τη συζήτηση που έγινε".

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr