Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

Προδημοσίευση τεσσάρων δράσεων συνολικού προϋπολογισμού 350 εκατ ευρώ

Από Νοέμβριο οι αιτήσεις

Την προδημοσίευση τεσσάρων δράσεων συνολικού προϋπολογισμού 350 εκατ ευρώ ανακοίνωσε ο υφυπουργός Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Αλέξης Χαρίτσης.
Από τις αρχές Νοεμβρίου θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν αίτηση για να χρηματοδοτηθούν από τα νέα προγράμματα του ΕΣΠΑ για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, που ξεκινά με την προδημοσίευση των σχετικών προσκλήσεων, προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να μπορέσουν να προετοιμαστούν έγκαιρα. Μέσα από τα τέσσερα νέα προγράμματα θα χρηματοδοτηθούν άνεργοι, επιστήμονες, ελεύθεροι επαγγελματίες και νέες ή υφιστάμενες επιχειρήσεις με χρηματοδότηση που ξεκινά από 40% και μπορεί να φτάσει έως και το 100% της δαπάνης. 
Πρόκειται για προγράμματα συνολικού προϋπολογισμού 280 εκατ. ευρώ που στοχεύουν στην ενίσχυση της:
Αυτοαπασχόλησης πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης
Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας


Αναβάθμισης πολύ μικρών και μικρών υφιστάμενων επιχειρήσεων για την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους στις νέες αγορές και
Τουριστικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων για τον εκσυγχρονισμό τους και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών
 Η περίοδος υποβολής των προτάσεων για τους ενδιαφερόμενους θα ξεκινήσει με τη δημοσίευση των σχετικών προσκλήσεων που αναμένονται το Νοέμβριο και θα διαρκέσει τουλάχιστον 2 μήνες. Η διαδικασία της προδημοσίευσης στοχεύει στην καλύτερη προετοιμασία των ενδιαφερόμενων και την ανοικτή διαβούλευση προκειμένου να βελτιστοποιηθούν τα χαρακτηριστικά των δράσεων. 
Οι δαπάνες θεωρούνται επιλέξιμες προς χρηματοδότηση εφόσον πραγματοποιηθούν μετά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης.