Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

Περιφέρεια Ηπείρου: Τοποθετήθηκε αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής στο Δικαστικό Μέγαρο Ιωαννίνων

Με την τοποθέτηση ενός ακόμη αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή, δωρεά του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων προς το Δικαστικό Μέγαρο της πόλης, συνεχίστηκε η πρωτοβουλία της Περιφέρειας Ηπείρου για την αντιμετώπιση τυχόν αιφνιδίων καρδιακών επεισοδίων σε χώρους μαζικής συνάθροισης.
Η παράδοση - τοποθέτηση της συσκευής πραγματοποιήθηκε, συμβολικά σήμερα που έχει καθιερωθεί ως Ευρωπαϊκή Ημέρα Επανεκκίνησης Καρδιάς, παρουσία, μεταξύ άλλων, του Περιφερειάρχη κ. Αλ. Καχριμάνη, της προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων κ. Αν. Γιογλή, του Αντιπεριφερειάρχη (αρμόδιου για θέματα Πρόνοιας, Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης) και συντονιστή της πρωτοβουλίας κ. Οδ. Πότση, περιφερειακών συμβούλων, υπηρεσιακών παραγόντων της Περιφέρειας, δικαστικών υπαλλήλων και δικηγόρων.
Η Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Γιογλή, σε δηλώσεις της, σημείωσε μεταξύ άλλων: "Σήμερα είναι μια ιδιαίτερη μέρα για τον Δικηγορικό Σύλλογο. Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να προσφέρουμε έναν φορητό απινιδωτή στο Δικαστικό Μέγαρο Ιωαννίνων. Είναι ιδιαίτερα ευχάριστο γιατί σήμερα είναι η Πανευρωπαϊκή Ημέρα Επανεκκίνησης Καρδιάς. Είναι το ελάχιστο που μπορεί να κάνει ο Δικηγορικός Σύλλογος για την προάσπιση της δημόσιας υγείας . Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την Περιφέρεια, που μας έδωσε την έμπνευση και μπορέσαμε με τις εισφορές των μελών μας, να τοποθετήσουμε στο Δικαστικό Μέγαρο Ιωαννίνων τον απινιδωτή. Ελπίζουμε και ευχόμαστε αυτή η αγάπη, αυτό το αισιόδοξο μήνυμα που δίνουμε σε όλο τον κόσμο, να γίνει μάθημα ζωής. Και ακόμα το ενδεχόμενο μια ζωή να σώσουμε είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό".
Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης κ. Αλ. Καχριμάνης σημείωσε πως ήδη 12 απινιδωτές έχουν τοποθετηθεί σε σημεία μαζικής συνάθροισης στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων και προανήγγειλε τη συνέχιση της πρωτοβουλίας στις άλλες Περιφερειακές Ενότητες.
"Θέλω να ευχαριστήσω το Δικηγορικό Σύλλογο Ιωαννίνων, που πήρε αυτή την πρωτοβουλία, συμμεριζόμενος τη σκέψη της Περιφέρεια ότι όλοι μαζί μπορούμε να δώσουμε κάτι στο συνάνθρωπο. Είναι μεγάλη αυτή η απόφαση, σε αυτές τις δύσκολες εποχές. Ως Περιφέρεια Ηπείρου ευχαριστούμε όλους όσοι έχουν δωρίσει απινιδωτές. Σε λίγο θωρακίζουμε το νομό, και ξεκινάμε και στις άλλες περιφερειακές ενότητες. Όταν υπάρχουν συγκεντρώσεις κοινού, θα υπάρχει απινιδωτής και θα εκπαιδεύεται ένας αριθμός ατόμων στη χρήση του. Σήμερα την Ημέρα Επανεκκίνησης Καρδιάς ξεκινά και σε αυτό το κτίριο η επανεκκίνηση της αλληλεγγύης και του ανθρωπισμού".
Μετά την παράδοση - τοποθέτηση του εξωτερικού απινιδωτή πραγματοποιήθηκε επίδειξη της χρήσης του και της καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης από την Ελληνική Εταιρεία Διαχείρισης Επειγόντων Περιστατικών. Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ημέρας Επανεκκίνησης Καρδίας στο ισόγειο του Διοικητηρίου της Περιφέρειας στελέχη του Ε.Κ.Α.Β. πραγματοποίησαν αντίστοιχες επιδείξεις σε προσωπικό και πολίτες.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr/