Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΕΚ-ΠΑΣ Γιάννινα 3-1

Την «έσπρωξε» ο διαιτητής Μάνταλος όσο χρειαζόταν!

Η ΑΕΚ έκανε την ολική ανατροπή και επικράτησε με 3-1 του ΠΑΣ στο ΟΑΚΑ
Ακόστα (19'), Ντιέγκο Μπουονανότε (35', 44'), Βάργκας (87') τα γκολ

Με 9 παίκτες τελείωσαν το ματς οι φιλοξενούμενοι λόγω των αποβολών του Μιχαήλ και του Τζημόπουλου. 


Οι "κιτρινόμαυροι" είχαν την υπεροχή στα πρώτα λεπτά, όμως δεν μπορούσαν να απειλήσουν με αξιώσεις την εστία του Βελλίδη.
Κόντρα στη ροή του αγώνα, οι φιλοξενούμενοι πήραν το προβάδισμα με όμορφο σουτ του Νόε Ακόστα στο 19΄ λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή.
Ο Ισπανός εκμεταλλεύτηκε την ολιγωρία των αμυντικών της ΑΕΚ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Αλάιν Μπαρόχα για το 0-1.
Στο 34΄  Μπουονανότε ανατράπηκε από τον Μπέριο μέσα στην μεγάλη περιοχή κι ο Μάνταλος έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Αργεντινός ευστόχησε και έφερε το ματς στα ίσα.
Στο 44΄ ο Μπουονανότε με υπέροχη ατομική ενέργεια και σουτ με το δεξί έδωσε προβάδισμα στην ΑΕΚ, με 2-1.
Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι διατήρησαν τον έλεγχο του παιχνιδιού και έχασαν τρεις καλές ευκαιρίες με τον Κρισάντους, ο οποίος αποδείχθηκε φλίαρος στην τελική προσπάθεια.
Στο 74' ο ΠΑΣ έμεινε με 10 παίκτες, λόγω της αποβολής του Μιχάηλ με δεύτερη κίτρινη κάρτα.
Έξι λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι έμειναν με 9 παίκτες, καθώς ο Τζημόπουλος αντίκρισε κι αυτός τη δεύτερη κίτρινη για μαρκάρισμα στον Μάνταλο.
 Η Ένωση στο 87' κατάφερε με όμορφο πλασέ του Βάργκας, ύστερα από συνεργασία του Μάνταλου με τον Αραβίδη να κάνει το τελικό 3-1.

ΑΕΚ: Μπαρόχα, Τζανετόπουλος, Κολοβέτσιος, Γκάλο, Σοϊλέδης, Σιμόες, Γιόχανσον, Πλατέλλας, Μπαρμπόσα (78' Μάνταλος), Μπουονανότε (64' Βάργκας), Κρισάντους (57' Αραβίδης).
ΠΑΣ Γιάννινα: Βελλίδης, Στρούνα, Μπέριος, Μιχαήλ, Ναδάλες, Τζημόπουλος, Τσουκαλάς, Τσάβες, Ακόστα, Ίλιτς (46' Γιάκος), Μανιάς (67' Φερφελής)