Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Διήμερο εκδηλώσεων την Πέμπτη 2 και Παρασκευή 3 Απριλίου για την «Κιβωτό του Κόσμου»

Διήμερο εκδηλώσεων διοργανώνουν η Διοίκηση του Νοσοκομείου «Χατζηκώστα» σε συνεργασία με την Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση «Κιβωτό του Κόσμου».
Την Παρασκευή 3 Απριλίου, στις 11 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα «Φροντίδα και μέριμνα, για τα απροστάτευτα παιδιά» στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Νοσοκομείου, ενώ Πέμπτη και Παρασκευή θα λειτουργεί Bazzar από τις 9 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι στην ισόγειο είσοδο του Νοσοκομείου.
Τα έσοδα θα διατεθούν για τις ανάγκες της «Κιβωτού του Κόσμου».
Η ημερίδα
Το πρόγραμμα της ημερίδας έχει ως εξής:
* 11.00 Έναρξη: Εισηγήτρια: Κυτίπη Αναστασία, Τ.Ε. Νοσηλεύτρια. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Διοικητής του Γ.Ν.Ι.  Γ. Χατζηκώστα Λ. Γεωργόπουλος.
* 11.15: «Ενημέρωση για της δράσεις της Κιβωτού του Κόσμου»  από την Άντυ Θεοδωρακοπούλου, Διευθύντρια της Κιβωτού του Κόσμου Πωγωνιανής.
* 11.30: «Παιδοψυχιατρικές υπηρεσίες στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδος» με ομιλητή τον  Σ. Κυπριανό, Παιδοψυχίατρο - Διευθυντή Κέντρου Ψυχικής Υγείας Γ.Ν.Ι. «Γ. Χατζηκώστα».
* 11.45: «Κοινωνικές και οικονομικές ανισότητες που πλήττουν την υγεία του παιδιού» με ομιλήτρια την Α. Τσίρκα, Παιδίατρο, Διευθύντρια Παιδιατρικής Γ.Ν.Ι. «Γ. Χατζηκώστα».
* 12.30: «Ας σκεφτούμε μία ακόμα φορά την εγκατάλειψη και κακοποίηση των παιδιών. Παράπλευρες απώλειες ή αναπόφευκτα θύματα;», με εισηγητή τον  Ε. Παπασταθόπουλο, Λέκτορα Φ.Π.Ψ. Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
* 12.50: Ανοιχτή συζήτηση.

Συντονίστρια. Α. Τσίρκα, Παιδίατρος - Διευθύντρια Παιδιατρικής Κλινικής. Οργάνωση: O. Παππά, κοινωνική λειτουργός Γ.Ν.Ι. «Γ. Χατζηκώστα», Ε. Νάσιου, επισκέπτρια υγείας Γ.Ν.Ι. «Γ. Χατζηκώστα», Κ. Μαρτίνη, κοινωνική λειτουργός «Κιβωτός του κόσμου», Χ. Μπίστας, Γραφιστική υποστήριξη.