Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

ΙΕΡΟΜΝΗΜΗ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Σύλληψη δυο ημεδαπών με 402 κιλά χασίς

Βρέθηκε μέσα σε αυτοκίνητο αλλά και σε «καβάτζα», ποσότητα κάνναβης που ξεπερνά τα 402 κιλά

Συνελήφθησαν χθες (28.10.2012) το μεσημέρι στο Ριάχοβο Ιωαννίνων από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, δύο ημεδαποί, ηλικίας 25 και 21 ετών, με τις κατηγορίες της εισαγωγής στη χώρα μας και εμπορίας μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών.
Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων με τη συνδρομή αστυνομικών των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας και Β΄ Δελβινακίου και της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.)

Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι στο Ριάχοβο Ιωαννίνων, οι αστυνομικοί εντόπισαν και ακινητοποίησαν ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με γερμανικές πινακίδες, με οδηγό τον 25χρονο, στο οποίο βρέθηκαν -128- δέματα κάνναβης, συνολικού βάρους -138.715- γραμμαρίων.
Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι άλλο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο 21χρονος, προπορεύονταν του οχήματος του 25χρονου, προκειμένου να καθορίζει το ακολουθητέο δρομολόγιο και να επιτηρεί παράλληλα τη διαδρομή για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων, ενώ τα ναρκωτικά προορίζονταν για την Αθήνα.

Στη συνέχεια των ερευνών εντοπίστηκε υπαίθριος χώρος αποθήκευσης των ναρκωτικών ουσιών (καβάτζα) στις Πηγές Γκρούτσας στην Ιερομνήμη Ιωαννίνων, από όπου οι δύο δράστες είχαν παραλάβει τα ναρκωτικά. Εκεί, βρέθηκαν κρυμμένα μέσα σε θάμνους και χόρτα, άλλα -160- δέματα με κάνναβη, βάρους -263.435- γραμμαρίων.
Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, εξακριβώθηκε επιπρόσθετα ότι το αυτοκίνητο στο οποίο βρέθηκαν τα ναρκωτικά, είναι καταχωρημένο από τις Γερμανικές Αρχές ως κλεμμένο.


Συνολικά, κατασχέθηκαν:
ποσότητα κάνναβης, βάρους (402) κιλών και (150) γραμμαρίων.
τα δύο οχήματα, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για τη μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών.
τέσσερα (4) κινητά τηλέφωνα, ως μέσα επικοινωνίας για τη διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών.
Στο πλαίσιο της έρευνας, η οποία συνεχίζεται, διερευνάται το εύρος της εγκληματικής συμπεριφοράς των εμπλεκομένων και η τυχόν συμμετοχή και άλλων προσώπων.