Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Δώσε και σώσε: Ένας συνδημότης χρειάζεται την βοήθειά μας

Οι Φίλοι Της Οικογένειας Νιαράκη
Κουκλιοί, 
Δήμος Πωγωνίου
18/07/2012

Αγαπητοί φίλοι

Χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας για να δώσουμε μια ευκαιρία στη ζωή σε ένα παιδί στο οποίο η μοίρα σπάνια  χαμογέλασε.   Η Αλεξάνδρα, ετών 16, μεγαλύτερη κόρη της επταμελούς οικογένειας του Γιάννη και της Σοφίας Νιαράκη ταλαιπωρείται από μικρό παιδί με σοβαρά προβλήματα υγείας λόγω μιας σπάνιας γονιδιακής μετάλλαξης. Σε ηλικία μόλις 5 ετών χειρουργήθηκε για καρκίνο στον εγκέφαλο και στα 14 για καρκίνο στο παχύ έντερο.
Τώρα απειλείται άμεσα η ζωή της από έναν όγκο που πιέζει το δεξί  νεφρό, ο οποίος   εντοπίστηκε το Γενάρη του 2012 και μόλις τρείς μήνες αργότερα, τον Απρίλιο του 2012, είχε τριπλασιαστεί σε μέγεθος.  Λόγω θέσης και μεγέθους η χειρουργική επέμβαση κρίνεται άκρως  επικίνδυνη και πιθανότατα μοιραία. Κανένα ελληνικό νοσοκομείο δημόσιο ή ιδιωτικό δεν ανελάμβανε την ευθύνη κι οι γιατροί συνέστησαν την μεταφορά του παιδιού σε εξειδικευμένο κέντρο στο εξωτερικό.
Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης και μετά από τη θετική απάντηση από την Mayo Clinic στις ΗΠΑ οι γονείς έφυγαν μόνοι τους για Αμερική στις 19-6-2012. Υπάρχει πιθανότητα να αντιμετωπιστεί η κατάσταση εκεί αλλά με ένα τεράστιο κόστος της τάξης των 300-500.000 ευρώ. Επιπρόσθετα, το τέταρτο από τα πέντε παιδιά του Γιάννη και της Σοφίας Νιαράκη πάσχει επίσης από οικογενή πολυποδίαση και πρέπει να χειρουργηθεί άμεσα κι ανεξάρτητα από την έκβαση της ιστορίας της Αλεξάνδρας μετά την επιστροφή των γονιών από Αμερική.
Πολλοί από εμάς γνωρίζουμε το Γιάννη Νιαράκη,  το γελαστό ταχυδρόμο από τους Κουκλιούς  στο ταχυδρομικό κατάστημα των Δολιανών.  Είναι πολύ δύσκολο να διανοηθεί κανείς την πληθώρα των  συναισθημάτων που βαραίνουν αυτή τη στιγμή την Αλεξάνδρα και την οικογένειά της. Αλλά αυτό που έχει εντυπωσιάσει όλους εμάς που έχουμε γνωρίσει την οικογένεια Νιαράκη τα τελευταία χρόνια είναι η απίστευτη αγάπη που τους δένει, η αφοσίωση κι αλληλο-υποστήριξη των αδελφιών και το σεμνό χαμόγελο της πίστης κι ελπίδας που είναι χαραγμένο στα χείλη του Γιάννη και της Σοφίας σε αυτό τον υπεράνθρωπο αγώνα  που δίνουν καθημερινά για να υπερισχύσουν μια άπονης και σκληρής μοίρας.
Με τη δική σας βοήθεια μπορούμε να ελπίζουμε ότι αυτό δεν θα είναι το τελευταίο καλοκαίρι της Αλεξάνδρας. Ας είναι η αλληλεγγύη όλων μας το μικρό θαύμα που θα κρατήσει ζωντανό το χαμόγελο στα χείλη των γονιών της Αλεξάνδρας.

Οι Φίλοι της οικογένειας Νιαράκη
Πως μπορείτε να βοηθήσετε:
Δωρεές:
Λογαριασμός Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου
ΙΒΑΝ   GR 0609611270000000806401907
Δικαιούχος Νιαράκης Ιωάννης 

Για πληροφορίες  επικοινωνήστε:
Φίλοι Οικογένειας Νιαράκη
Επιτροπή συμπαράστασης -Κουκλιοί
Βασίλης Κατσούπας 6948513652
Αντωνία Κονάνου 6947202401

Δήμος Πωγωνίου
Αντιδήμαρχος Γιάννης Ντάλλας 6974307009

Για τακτική ενημέρωση & συμπαράσταση
Γίνετε μέλη στην ομάδα Facebook «Το Χαμόγελο της Αλεξάνδρας»