Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Ανακοίνωσαν την «συνεργασία» Σαμαράς – Ντόρα

Τη συνεργασία Νέας Δημοκρατίας και Δημοκρατικής Συμμαχίας ανακοίνωσαν Αντώνης Σαμαράς και Ντόρα Μπακογιάννη σε κοινή συνέντευξη Τύπου στο ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης». «H Ελλάδα ή θα έχει ρόλο και λόγο στην Ευρώπη ή θα καταστεί παρίας. Ετούτη την ώρα η ευθύνη της κάθε μιας και του καθενός μας είναι τεράστια. Η κρίση στην Ελλάδα και στην Ευρώπη θα έχει πολλά στάδια και πρέπει να την χειριστούν δυνάμεις που έχουν σχέδιο», είπε η κα Ντόρα Μπακογιάννη η οποία έλαβε πρώτη το λόγο.
Με επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ συνόδευσε το καλωσόρισμά του στη κα Ντόρα Μπακογιάννη ο πρόεδρος της ΝΔ:
«Δεν θα αφήσουμε να γκρεμιστούν μέσα σε λίγες μέρες όσα έχουν χτιστεί χρόνια. Σε στιγμές που η Ελλάδα αντιμετωπίζει μέγιστους κινδύνους και απειλές, ζητήσαμε τη δημιουργία ενός μεγάλου ευρωπαϊκού μετώπου που θα συσπειρώσει ευρύτερες δυνάμεις με στόχο να υπερασπιστούμε την ευρωπαϊκή προοπτική και το μέλλον της χώρας».
Ο κ. Σαμαράς καλωσόρισε την απόφαση της κ. Μπακογιάννη να αναστείλει την λειτουργία του κόμματός της και να συμμετάσχει στην κοινή προσπάθεια και πρόσθεσε: «Απέναντί μας έχουμε τον ΣΥΡΙΖΑ που δεν θέλει την Ευρώπη ή επιλέγει την συνολική καταγγελία του μνημονίου που μας οδηγεί έξω από την Ευρώπη. Σήμερα το κλίμα στην Ευρώπη αλλάζει. Μπορεί να σωθεί η Ελλάδα αλλά για να το πετύχει πρέπει να παραμείνει μέσα στην Ευρώπη. Τις μάχες τις κερδίζον εκείνοι που ξέρουν να ενώνουν τις δυνάμεις και να βάζουν το εμείς πάνω από το εγώ".