Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

ΑΡΤΑ: Δήλωση Δημάρχου Αρταίων κ. Γιάννη Παπαλέξη για το θάνατο του Κώστα Μπαλάφα

Τα συλλυπητήριά του για το θάνατο του Κώστα Μπαλάφα εκφράζει με δήλωσή του ο Δήμαρχος Αρταίων Γιάννης Παπαλέξης στην οποία αναφέρει:
«Ο Κώστας Μπαλάφας, ξεκινώντας από το ορεινό χωριό Κυψέλη της Άρτας, πέρασε στις τάξεις του ΕΛΑΣ και υπήρξε ο κατ’ εξοχήν φωτογράφος της Αντίστασης στην Ήπειρο.
Ένας κορυφαίος εκπρόσωπος της ανθρωπιστικής φωτογραφίας, που με την τέχνη του αποτύπωσε τα δύσκολα χρόνια του πολέμου, το μεγαλείο της Αντίστασης και την εικόνα της μεταπολεμικής Ελλάδας.
Η καθημερινή ζωή των ανθρώπων της υπαίθρου, των ανθρώπων του μόχθου και της πάλης για επιβίωση, ήταν πάντα στο κάδρο της μηχανής του. Με τον αμείλικτο ρεαλισμό του φωτογραφικού του φακού, μέσα από ζωντανές εικόνες, αλλά συνάμα με ευαισθησία και ανθρωπιά, κατέγραψε τα συμβάντα από την αγαπημένη του Ήπειρο, που συνθέτουν την ιστορία αυτού του τόπου.
Με τη φωτογραφική του αποτύπωση, συγκίνησε και συγκινεί, εμπνέει και καθοδηγεί.
Όπως πολλοί πιστεύουν, οι φωτογραφίες του Κώστα Μπαλάφα από την Αντίσταση πέρασαν αναμφίβολα στην Ιστορία μας ως αψευδής μαρτυρία μιας κορυφαίας πράξης του ελληνικού λαού. Η αγριότητα του πολέμου, οι κακουχίες, το πάθος για τον αγώνα, όλα βρίσκονται εκεί, καταγραμμένα από τον φακό του με την κατάθεση της ψυχής του».

ΠΗΓΗ: http://arta.artinoi.gr/