Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

ΕΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ: Σε δόσεις το "ψαλίδι" και οι "αυξήσεις" στους μισθούς


Σε διάστημα δύο ετών θα γίνουν οι περικοπές σε όσους υπαλλήλους χάνουν άνω του 30%.



Σταδιακά σε δύο χρόνια θα γίνουν οι περικοπές μισθών, αλλά και οι αυξήσεις που απορρέουν από τις διατάξεις του νέου μισθολογίου, το οποίο κατατέθηκε την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή.

Με την εφαρμογή του νόμου, για όσους δημοσίους υπαλλήλους η μείωση δεν υπερβαίνει το 30% των αποδοχών που ελάμβαναν έως και τον τελευταίο μήνα πριν από την έναρξη ισχύος των νέων ρυθμίσεων, η περικοπή θα είναι άμεση.
Αν η μείωση είναι μεγαλύτερη του 30% των αποδοχών τους, θα δουν τους μισθούς τους να ψαλιδίζονται κατ' αυτό το ποσοστό με την εφαρμογή του νόμου, ενώ η περαιτέρω μείωση που προβλέπεται βάσει του νομοσχεδίου θα γίνει ισόποσα σε χρονικό ορίζοντα δύο ετών μετά το τέλος του πρώτου έτους εφαρμογής του, δηλαδή έως το 2013.
Σε περίπτωση αυξήσεων, εφόσον η μηνιαία αύξηση είναι μέχρι 50 ευρώ καταβάλλεται άμεσα με την έναρξη εφαρμογής του νέου μισθολογίου, ενώ αν πρόκειται για αύξηση από 50 έως 100 ευρώ καταβάλλεται ισόποσα σε διάστημα δύο ετών και αν υπερβαίνει τα 100 ευρώ χορηγείται σε διάστημα τριών ετών.