Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Ετοιμάζει την "σφαγή" των ειδικών μισθολογίων

Στο στόχαστρο όσοι εξαιρέθηκαν... ένστολοι, γιατροί, δικαστικοί, ιατροδικαστές, Πανεπιστημιακοί, αρχιερείς και  υπάλληλοι του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους!


Παρέμβαση και στα 15 ειδικά μισθολόγια τα οποία αφορούν πάνω από 300.000 εργαζομένους ετοιμάζει η κυβέρνηση σε συνέχεια του νέου μισθολογίου αλλά και των μισθολογικών ρυθμίσεων για τις ΔΕΚΟ που προβλέπονται ήδη στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.
Μείωση στις αποδοχές τους θα δουν όσοι αμείβονται με ειδικά μισθολόγια... καθώς το σχέδιο νόμου που θα παρουσιαστεί στη Βουλή έως τα τέλη Δεκεμβρίου προβλέπει περικοπές από 15-20%.


Ειδικά μισθολόγια έχουν:
- οι ένστολοι των Ενόπλων Δυνάμεων/ και των Σωμάτων Ασφαλείας
- οι γιατροί του ΕΣΥ
- οι δικαστικοί
- οι ιατροδικαστές
- οι Πανεπιστημιακοί
- οι αρχιερείς
- οι υπάλληλοι του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους 


Οι μισθοί των υπαλλήλων αυτών θα προσαρμοστούν ανάλογα με το τι προβλέπει το ενιαίο μισθολόγιο για το πολιτικό προσωπικό της δημόσιας διοίκησης κάτι που σημαίνει ότι καταργούνται τα ειδικά επιδόματα που λαμβάνουν ανά κλάδο. Θα παραμείνουν μόνο τα 5 επιδόματα του ειδικού μισθολογίου. Δηλαδή το οικογενειακό (χωρίς το επίδομα γάμου) το παραμεθόριων περιοχών, το ειδικών συνθηκών και τα επιδόματα ευθύνης και παραγωγικότητας
«Μάχη» αναμένεται να γίνει για το χρονοεπίδομα που χορηγείται ανά δύο χρόνια σε όλους τους υπαλλήλους των ειδικών μισθολογίων αυξάνοντας κάθε φορά κατά 4% τον βασικό τους μισθό. Το πιθανότερο είναι αν δεν καταργηθεί να χορηγείται πλέον ανά τέσσερα χρόνια και με χαμηλότερο από το 4% ποσοστό προσαύξησης του βασικού μισθού
Την ίδια στιγμή «μαχαίρι» επέρχεται και στις υπερωρίες των δημοσίων υπαλλήλων στις οποίες αποδίδεται σε μεγάλο βαθμό η διατήρηση υψηλών δαπανών στη λειτουργία του Δημοσίου.