Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Super League: Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα 3-1

Ο Παναθηναϊκός παίζοντας κατά διαστήματα πολύ καλό ποδόσφαιρο, επικράτησε με 3-1 του ΠΑΣ Γιάννενα και πέτυχε τη δεύτερη του νίκη στο πρωτάθλημα, σε ισάριθμες αναμετρήσεις.

Σαριέγκι, Τοτσέ και Λέτο τα «πράσινα» τέρματα, μείωσε για τον ΠΑΣ Γιάννενα ο Μπακαγιόκο.
Τρία δοκάρια είχε το «τριφύλλι», που χειροκροτήθηκε από τους οπαδούς του.
Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε και κατάφερε από το ξεκίνημα της αναμέτρησης να παίξει ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας και να δείξει στον ΠΑΣ Γιάννινα το ποιος είναι το αφεντικό του αγώνα.
Οι παίκτες του Ζεσουάλδο Φερέιρα, γνώριζαν πως έπρεπε να "τελειώσουν" μια και καλή το ματς, προκειμένου να μην βρεθούν προ εκπλήξεως, αλλά και να μην δώσουν το δικαίωμα στους φιλοξενούμενους να σκέφτονται ότι όσο περνάει η ώρα θα μπορέσουν να αποβάλλουν το δικό τους άγχος και να αρχίσουν να διεκδικούν πράγματα από το ματς.
Ότι πλάνο όμως και να είχε ο Βέλγος τεχνικός, ουσιαστικά εξουδετερώθηκε από τους πράσινους οι οποίοι, όπως προείπαμε από το ξεκίνημα της αναμέτρησης πήραν τα ηνία του αγώνα.
Και έδειξαν αμέσως το πάθος τους για την νίκη, όταν μόλις στο 4ο λεπτό είχαν δοκάρι με τον Ζέκα και στο 7ο άνοιξαν το σκορ με το γκολ του Γιόσου Σαριέγκι.
Το γκολ αυτό φάνηκε να πετυχαίνει τον στόχο του, καθώς οι Ηπειρώτες δεν μπόρεσαν να διαχειριστούν την όλη κατάσταση και ουσιαστικά δεν ήταν σε θέση να προξενήσουν και προβλήματα στην άμυνα του Παναθηναϊκού.
Από την άλλη πλευρά, οι παίκτες του Φερέιρα, έδειχναν ότι δεν ήθελαν να αφήσουν την ευκαιρία να πάει χαμένη και να "τελειώσουν" τον αγώνα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.
Και πράγματα το ημίχρονο έκλεισε με τον Παναθηναϊκό να είναι μπροστά στο σκορ με 2-0, καθώς ο Τότσε κατάφερε να σημειώσει το πρώτο του γκολ στο ελληνικό πρωτάθλημα.


Η εικόνα της αναμέτρησης ήταν περίπου ίδια και στο δεύτερο ημίχρονο.
Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να είναι ο κυρίαρχος της αναμέτρησης και από την άλλη πλευρά ο ΠΑΣ Γιάννινα προσπαθούσε απλώς να συντηρηθεί στο παιχνίδι.
Ενδεικτικό είναι δε, πως οι Γιαννιώτες δεν έδειξαν σε κανένα σημείο πως θα μπορούσαν να αλλάξουν την κατάσταση.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Κοτσόλης, Βύντρα, Ιωαννίδης, Καντέ, Μπουμσόνγκ, Κατσουράνης, Ζεκά, Κλέιτον (73' Καραγκούνης), Κουίνσι (80' Μαυρίας), Λέτο, Τοτσέ (84' Πετρόπουλος).
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ (Στέφαν Ντεμόλ): Φεγκρούς (58' Φεγκρούς), Πάντος, Λίλα, Κώτσιος, Μπακαγιόκο, Πατσατζόγλου, Μπεσέρα, Γεωργίου, Ντε Βινσέντι, Μπουζίντ, Κεϊτά (68' Τζάνης).