Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Νέο ειδικό διετές τέλος για τα ακίνητα μέσω ΔΕΗ

Νέο χαράτσι από 0,5 έως 10 ευρώ ανά τ.μ σε όλα ακίνητα!
Αφαίρεση ενός μισθού από αιρετά και μετακλητά στελέχη του Δημοσίου.

Τα νέα μέτρα που αποφασίστηκαν στη διάρκεια του άτυπου Υπουργικού Συμβουλίου, που συνεδρίασε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού κ.  Γιώργου Παπανδρέου το πρωί της Κυριακής στη Θεσσαλονίκη, ανακοινώνει αυτήν την ώρα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος  Βενιζέλος.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος μετά την πρωινή (και μαραθώνια) συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου το τέλος θα εφαρμοστεί σε όλα τα ακίνητα, με μεσοσταθμική απόδοση 4 ευρώ το τ.μ..
Αυτό κατά τον ίδιο μεταφράζεται ότι λαϊκές περιοχές θα πληρώνουν από 0,5 ευρώ το τ.μ. ενώ "πλούσιες" περιοχές θα κληθούν να πληρώσουν τέλος έως και 10 ευρώ το τ.μ..
Αναφορικά με τις καταθέσεις που βρίσκονται στο εξωτερικό, η κυβέρνηση γνωρίζει πως στην περίπτωση που επιχειρήσει την είσπραξη φόρων από αυτές μπορεί να βρεθεί σε αδιέξοδο, καθώς μια τέτοια ενέργεια μπορεί να εκληφθεί ως απόπειρα διπλής φορολόγησης.
Το ενδεχόμενο αυτό κάθε άλλο παρά θεωρητικό είναι για τις περιπτώσεις πολιτών που φορολογήθηκαν για τα εισοδήματά τους στην Ελλάδα και ακολούθως απλώς κατέθεσαν -απολύτως νόμιμα- τα χρήματά τους σε τράπεζες του εξωτερικού.
Αντιθέτως αποφεύγει να αγγίξει το θέμα του πόθεν έσχες των καταθέσεων του εξωτερικού, προκειμένου να εντοπίσει όσους έχουν καταθέσεις το ύψος των οποίων δεν μπορεί να δικαιολογηθεί.

O πρώτος που ενημερώθηκε για τις κυβερνητικές αποφάσεις ήταν ο πρόεδρος της Ν.Δ., κ. Αντώνη Σαμαράς, με τον οποίο είχε τηλεφωνική επικοινωνία ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος.
Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι ««Κόβουμε ένα μισθό τον χρόνο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μέχρι τον τελευταίο Δήμαρχο» , «Μέχρι 31 Οκτωβρίου οφείλουμε να αποστομώσουμε τους πάντες», ότι «Ακολουθούν δύο κολασμένοι μήνες».