Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΣΙΑΡΑΒΑ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΛΙΤΩΝ-ΚΑΤΟΙΚΩΝ
ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΙΑΡΑΒΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Ιωάννινα
15 /7/2011


Πληροφορίες:
1. Μενέλαος Παπαχρήστος, Ζαλοκώστα 30
2651038010-κιν. 6982692740
2. Σόλων Παππάς, Γαριβάλδη 20
2651030820-κιν. 6973332961


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με δελτίο τύπου το Γραφείο του Δημάρχου ανακοίνωσε ότι το μέλος της Επιτροπής Μενέλαος Παπαχρήστος έκανε προς το Δήμαρχο πρόταση “να θεωρηθεί ως προσωρινή η φετινή κατάσταση και με τη νέα σαιζόν να εφαρμοστεί αυστηρά και σε νέα βάση η Κανονιστική Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου”.
Πρόταση όντως έκαναν και οι Εκπρόσωποι της Επιτροπής μας στο Δήμαρχο κ. Φ. Φίλιο με τον όρο “να ανακοινωθεί από τώρα επίσημα εκ μέρους του Δήμου προς τους καταστηματάρχες της οδού Γαριβάλδη ότι με τη λήξη του έτους αυτού θα απομακρυνθούν όλα τα τραπεζοκαθίσματα τμήματα και εισόδους του Πάρκου Κατσάρη”. Μόνο υπό αυτό τον όρο η Επιτροπή μας συμφώνησε να θεωρηθεί προσωρινή η εφετινή κατάσταση στο Πάρκο Κατσάρη. Αλλιώς θα προσφύγει, όπως γράφουμε στο υπόμνημα που επιδώσαμε στον κ. Δήμαρχο, στις αρμόδιες αρχές, δηλαδή Επιθεωρητές Περιβάλλοντος, Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Εισαγγελέα κ.λπ.


Τονίζουμε ότι:
1) Με το Πάρκο Κατσάρη δεν έχει σχέση η Κανονιστική Απόφαση του ΔΗμ. Συμβουλίου, διότι ο Δήμος δεν έχει από το νόμο δικαίωμα να εκμισθώνει τμήματα πάρκων γενικών. Και
2) Ο Δήμος πρέπει να τοποθετήσει ξανά προστατευτικά μεταλλικά ΠΙ-Κιγκλιδώματα όπως ήταν στο Πάρκο Κατσάρη από την πλευρά τη Γαριβάλδη πριν καταπατηθεί.


Όσο για την άλλη κατάσταση που επικρατεί στην οδό Γαριβάλδη, η Επιτροπή μας επιμένει στην εφαρμογή της Κανονιστικής Απόφασης του Δήμου, μήπως και βρουν οι κάτοικοι Σιαράβα λίγη ησυχία από τις μουσικές, τους ρύπους, τα κλιματιστικά κ.λπ..


Η Επιτροπή