Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ: Διαμαρτυρία για την κατάργηση δρομολογίου του ΚΤΕΛ Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας μέσω της παλαιάς Νομαρχιακής οδού Ηγουμενίτσας - Ιωαννίνων

ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
Κλεισθένους 15, 105 52 Αθήνα
Τηλ.:210- 3243822-3241137 fax: 210-3243281
www.panepirotiki.com  –  email:info@panepirotiki.com   
Αθήνα 5-7-2011

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
30/6/2011
Στην Αθήνα σήμερα, 30 Ιουνίου 2011 ημέρα Πέμπτη και ώρα 7.30 μ.μ κλήθηκαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου σε συνεδρίαση, στα γραφεία της Π.Σ.Ε Κλεισθένους 15, ύστερα από νομότυπη πρόσκληση του προέδρου του Δ.Σ Γιώργου Οικονόμου


Ήτοι:
Πρόεδρος Γεώργιος Οικονόμου
Α’ Αντιπρόεδρος Κωστας Κωνής
Β’ Αντιπρόεδρος Δημήτρης Σιούλας
Γενικός Γραμματέας Ιπποκράτης Κατσένης
Ειδικός Γραμματέας Ελευθερία Σιαμέτη


Ταμίας Ιωάννης Νάκης
Έφορος Τύπου Κών/νος Γαβριήλ
Έφορος Δημ. Σχέσεων Κων/νος Ζηκόπουλους
Έφορος Πολιτισμού Αλέξανδρος Λαμπρίδης
Έφορος Πν. Κέντρου Λάμπρος Ψυλλιάς
Αναπληρωτής Ταμίας Χριστόφορος Τζαρτζούλης

Σύμβουλοι
Αποστόλης Γκόρος
Γιώργος Δόσης
Λάμπρος Δρόσος
Ευάγγελος Ζάγκας
Νικόλαος Ζέκης
Σωτήρης Κολιούσης
Γιώργος Κούλας
Βαρβάρα Μπότσαρη
Άννα Θώδα – Μπουραντζή
Βασίλειος Παπαιωάννου
Ιωάννης Σμπόνιας
Μαρίνα Τζάκου
Σπύρος Τζίμας
Ελευθέριος Τζόκας


Στη συνεδρίαση αυτή παρευρέθησαν:
Γ. Οικονόμου, Κ. Κωνής, Δ. Σιούλας, Ι. Κατσένης, Ι. Νάκης, Κ. Γαβριήλ, Κ. Ζηκόπουλος, Α. Λαμπρίδης, Ε. Σιαμέτη, Χ. Τζαρτζούλης, Γ. Δόσης, Λ. Δρόσος, Ν. Ζέκης, Α. Μπουραντζή, Β. Παπαιωάννου, Σ. Τζίμας, Ε. Τζόκας.
Αφού διαπιστώθηκε η ύπαρξη της νόμιμης απαρτίας, δεδομένου ότι στη συνεδρίαση παρευρίσκονται 16 μέλη επί συνόλου 25 το Δ.Σ προχωρεί νομότυπα στην εξέταση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.


Θέματα ημερήσιας διάταξης:
6. Διαμαρτυρία Ομοσπονδιών και Αδελφοτήτων, για την κατάργηση δρομολογίου του ΚΤΕΛ Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας μέσω της παλαιάς Νομαρχιακής οδού Ηγουμενίτσας – Ιωαννίνων.


7...…………………………………………
Επί του 6ου θέματος ο πρόεδρος πήρε το λόγο και είπε:
Σωρεία εγγράφων παραπόνων των πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων σωματείων μας, αλλά και κατοίκων των περιοχών Ηγουμενίτσας και Ιωαννίνων έχουν κατακλύσει την Πανηπειρωτική, για το λόγω ότι δεν υπάρχει έστω και ένα δρομολόγιο την ημέρα που να καλύπτει τις συγκοινωνιακές ανάγκες Ηγουμενίτσας προς Ιωάννινα και αντίστροφα με τους ενδιάμεσους σταθμούς.
Πάνω από 40 παλαιές κοινότητες με μόνιμους και υπέργηρους κατοίκους στερούνται την δυνατότητα και την ανάγκη να μεταβαίνουν, προς τα Νοσοκομεία Ιωαννίνων και εκ του λόγου αυτού αναγκάζονται να μισθώνουν ταξί καταβάλλοντας δυσβάσταχτο γι’ αυτού κόμιστρο, για το λόγο αυτό πρέπει να διαμαρτυρηθούμε εντονότατα προς τα ΚΤΕΛ Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων, αλλά και προς το αρμόδιο υπουργείο μεταφορών έτσι ώστε το ταχύτερο δυνατόν να τεθεί σε λειτουργία τουλάχιστον ένα δρομολόγιο την ημέρα προς και από τα Ιωάννινα.
Το Δ.Σ. μετά από διαλογική συζήτηση αποφασίζει να διαμαρτυρηθεί εντονότατα προς τα ως άνω ΚΤΕΛ, προς την Περιφέρεια Ηπείρου και προς το αρμόδιο Υπουργείο, με την ελπίδα να δοθεί λύση σε ένα τόσο σημαντικό πρόβλημα για τους κατοίκους 40 και πλέον κοινοτήτων.
Η απόφαση δε να κοινοποιηθεί σ’ όλους τους βουλευτές της Ηπείρου.
…………………………………………………………………
Μετά ταύτα, μη υπάρχοντος άλλου θέματος προς συζήτηση λύεται η συνεδρίαση και υπογράφεται από τα παριστάμενα μέλη του Δ.Σ ως ακολούθως.


Ακριβές απόσπασμα εξαχθέν από το βιβλίο πρακτικών του Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                           Ο Γεν. Γραμματέας


Γιώργος Οικονόμου       Ιπποκράτης Μιχ. Κατσένης