Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

ΚΟΝΙΤΣΑ: Κουβάλαγε με το ΙΧ του 52 κιλά κάνναβη

Τη Δευτέρα το βράδυ στο 8ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Άρτας –Ιωαννίνων, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων εντόπισαν δύο αυτοκίνητα, να κινούνται ύποπτα και τα έθεσαν σε διακριτική παρακολούθηση.
Με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας, ακινητοποιήθηκε το ένα όχημα, διενεργήθηκε έλεγχος και εμέσα στο αυτοκίνητο βρέθηκαν 50 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 52 κιλών περίπου και μία νάυλον σακούλα με ακατέργαστη κάνναβη βάρους πέντε γραμμαρίων, ενώ συνελήφθη ο 36χρονος οδηγός του οχήματος.

Ο οδηγός του δεύτερου οχήματος, που ενεργούσε ως προπομπός δεν σταμάτησε στο σήμα των αστυνομικών αλλά ανέπτυξε ταχύτητα και προσπαθώντας να αποφύγει τον έλεγχο, εγκατέλειψε το αυτοκίνητο και τράπηκε σε φυγή, εκμεταλλευόμενος το σκοτάδι.
Οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δεύτερου δράστη, που όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα πρόκειται για Έλληνα, ηλικίας 32 ετών, κάτοικο Αθηνών συνεχίζονται.


Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ τα ναρκωτικά και τα δύο οχήματα κατασχέθηκαν από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, που διενεργεί την προανάκριση.

ΠΗΓΗ: http://epirusonline.gr/