Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ: Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου του κ. Βασιλείου Φούκη, με τίτλο “Όνειρα και τρικυμία, κουλτούρα και ΝΟΣΤΑΛΓΙΑ” και της ποιητικής συλλογής “Η ΦΛΟΓΕΡΑ ΤΟΥ ΠΟΝΟΥ”



ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ

5.5.2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε χθες 4/5, με επιτυχία η παρουσίαση του βιβλίου του κ. Βασιλείου Φούκη, με τίτλο “Όνειρα και τρικυμία, κουλτούρα και ΝΟΣΤΑΛΓΙΑ”και της ποιητικής συλλογής “Η ΦΛΟΓΕΡΑ ΤΟΥ ΠΟΝΟΥ”, στο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφέρειας Ηπείρου.

Την παρουσίαση του μυθιστορήματος έκανε ο ιστορικός συγγραφέας και λογοτέχνης Πάνος Δημ. Τζιόβας, που τόνισε ότι η προσπάθεια του συγγραφέα είχε, ως αποτέλεσμα ένα ενδιαφέρον βιβλίο, που σίγουρα θα αποτελέσει το εγκόλπιο των σύγχρονων και επερχόμενων γενεών του Μετζιτιέ, μια προσπάθεια που δεν θα την κιτρινίσει ο καταλύτης χρόνος και μία από τις σημαντικότερες πηγές της ηπειρωτικής και όχι μόνο λαογραφίας.

Την ποιητική συλλογή παρουσίασε ο λογοτέχνης - δημοσιογράφος κ. Στέφανος Ντόβας, που την χαρακτήρισε ποίηση πηγαία χωρίς περιττά στολίδια, μια ποίηση που ανταποκρίνεται πλήρως στον τίτλο της συλλογής, διαβάζοντας χαρακτηριστικά αποσπάσματα ποιημάτων.

Στην, κατά κοινή ομολογία, πετυχημένη εκδήλωση παραβρέθηκαν και χαιρέτησαν ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κολόκας, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων κ. Μαγειρίας και η έφορος λογοτεχνίας και ιστορίας της Ηπειρωτικής Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών κ. Λένα Γιοβάνη.