Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Ευρεία σύσκεψη, με αντικείμενο την πιλοτική καλλιέργεια σόγιας στα χωριά του Νομού Ιωαννίνων


Ευρεία σύσκεψη, με αντικείμενο την καλλιέργεια σόγιας, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Διοικητήριο της Περιφέρειας Ηπείρου, με την προεδρία της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ιωαννίνων Τατιάνας Καλογιάννη – Σταύρου.
Στη σύσκεψη, παραβρέθηκαν γεωργοί και κτηνοτρόφοι από τις περιοχές Κόνιτσας, Παρακαλάμου, Μαζαρακίου, Ροδοτοπίου, Λαψίστας, Πετσαλίου, οι οποίοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την συμμετοχή τους στο πιλοτικό πρόγραμμα. Σε πρώτο στάδιο η σόγια θα αξιοποιηθεί για ζωοτροφές, ενώ ανάλογα με τα αποτελέσματα των καλλιεργειών θα εξεταστεί η αξιοποίησή της και σε άλλες χρήσεις.

Τη σημασία που αποδίδει η Περιφέρεια Ηπείρου σε νέες καλλιέργειες υπογράμμισε σε σύντομη παρέμβασή του ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο οποίος πρόσθεσε ότι ανάλογες πρωτοβουλίες θα αναληφθούν και στις άλλες Περιφερειακές Ενότητες.
Από την πλευρά της η Αντιπεριφερειάρχης κ. Καλογιάννη - Σταύρου, ευχαρίστησε για τη συμμετοχή και το ενδιαφέρον που έδειξε η ομάδα πρωτοβουλίας των αγροτών, καθώς επίσης και την εταιρία PIONEER για τη διάθεση των σπόρων.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν και ενημέρωσαν αναλυτικά τους παραγωγούς υπηρεσιακοί παράγοντες, ενώ μέρος της παρακολούθησε και ο περιφερειακός σύμβουλος Πρ. Χατζηεφραιμίδης.
ΠΗΓΗ: http://www.php.gov.gr/