Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Ε.Μ.Υ.: Δυστυχώς ο καιρός δεν θα είναι σύμμαχος στις διάφορες εκδηλώσεις


Δυστυχώς ο καιρός δεν θα είναι σύμμαχος στις διάφορες εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί για σήμερα και αύριο Καθαρά Δευτέρα, αφού προβλέπεται να είναι άσχημος.
Σήμερα, Κυριακή των Αποκριών, προβλέπονται νεφώσεις, με ασθενείς βροχές από το μεσημέρι έως το βράδυ, σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα και λίγα χιόνια στα ορεινά.
Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 4 έως 6 μποφόρ και τοπικά στο Ιόνιο 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία στην Δυτική Ελλάδα από 5 έως 17 βαθμούς και στην Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Την Καθαρά Δευτέρα, ο καιρός θα χαλάσει πιο πολύ, με βροχές και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, ακόμη και ως 10 βαθμούς!
Από το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας προβλέπεται ασθενής χιονόπτωση στο μεγαλύτερο τμήμα του Νομού Ιωαννίνων.

Η Τροχαία εν όψει του εορτασμού των Αποκριών και της Καθαράς Δευτέρας έλαβε ήδη αυξημένα μέτρα σε όλη την Ήπειρο, για την ασφαλή κυκλοφορία των πολιτών και την πρόληψη ατυχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο της περιοχής.
Συμβουλεύει τους οδηγούς να ενημερώνονται για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την οδήγηση, να ακολουθούν πιστά τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες για να ελέγχουν καλύτερα το όχημά τους και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων.