Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

ΔΩΔΩΝΗ: Κοντά σε συμφωνίες για νέα προϊόντα


Αν και το ενδεχόμενο πώλησής της να παραμένει ρευστό, ωστόσο αυτό δεν φαίνεται να εμποδίζει τη Γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την ανάπτυξή των εργασιών της.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία δρομολογεί συνεργασίες προκειμένου να εκμεταλλευτεί τις σημαντικές ποσότητες γάλακτος που συλλέγει από τους κτηνοτρόφους της περιοχής της Ηπείρου και να αξιοποιήσει στο έπακρο της παραγωγικές δυνατότητες των εγκαταστάσεών της.
Η κίνηση αυτή, εντάσσεται στο πλαίσιο ενός ευρύτερου στρατηγικού σχεδίου που δρομολογεί η διοίκηση της ηπειρώτικης γαλακτοβιομηχανίας, με στόχο την αύξηση των πωλήσεων της.
Το σχέδιο περιλαμβάνει επίσης σημαντικές αλλαγές στο δίκτυο διανομής, προκειμένου να γίνει πιο λειτουργικό και αποτελεσματικό.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η διοίκηση της Δωδώνης σε συνομιλίες με τους 14 αντιπρόσωπους που διακινούν προϊόντα της εταιρείας, τους έκανε γνωστό πως στο εξής θα αξιολογούνται με βάση την κερδοφορία και τον αριθμό των πελατών τους, και όχι βάση των πωλήσεων όπως γινόταν πριν.
Ανάμεσα στα σενάρια που εξετάζονται είναι και η προοπτική συνεργασίας με μεγάλη εταιρεία logistics, η οποία θα αναλάβει τη διανομή των προϊόντων της σε πανελλαδικό επίπεδο. Επιπρόσθετα, επιδιώκεται να εμπλουτιστεί το χαρτοφυλάκιό της (σήμερα αριθμεί 93 κωδικούς) με νέα καινοτόμα προϊόντα, που θα συμπληρώνουν και θα πλαισιώνουν το δυνατό της χαρτί, τη φέτα.
Προς αυτή την κατεύθυνση, εξετάζεται η κυκλοφορία φέτας με λιγότερα λιπαρά και ταυτόχρονα μελετάται το ενδεχόμενο σύναψης συμφωνιών με μικρά τυροκομία της περιοχής των Ιωαννίνων, τα οποία θα αναλάβουν να παράγουν ορισμένα προϊόντα για λογαριασμό της Δωδώνης.
Όπως σημειώνουν κύκλοι της εταιρείας, οι δυνατότητες εντός και κυρίως εκτός συνόρων είναι τεράστιες, καθώς παρατηρείται σημαντική αύξηση της ζήτησης από τις ώριμες αγορές του εξωτερικού.
Με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα, εκτιμάται μια αύξηση της τάξεως του 15% στον κύκλο εργασιών το 2011.