Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Ε.Α.Σ. ΠΡΕΒΕΖΑΣ: Μνημόνιο συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων


Μνημόνιο συνεργασίας με το Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων υπέγραψε η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Πρέβεζας. Το μνημόνιο εντάσσεται στα πλαίσια της συνεργασίας της Ένωσης με Πανεπιστημιακά Ιδρύματα και περιλαμβάνει κοινές δράσεις και πρωτοβουλίες στους τομείς της έρευνας και της καινοτομίας, καθώς και την παροχή επιστημονικά τεκμηριωμένων συμβουλευτικών υπηρεσιών.
Συγκεκριμένα η συμφωνηθείσα συνεργασία προβλέπει την έρευνα των μεταβολικών χαρακτηριστικών επιλεγμένων συμβατικών και γενετικά τροποποιημένων καλλιεργειών και την ανάπτυξη εργαλείων για την ασφαλή τους διάκριση, καθώς και τη διερεύνηση υπολειμμάτων σε τρόφιμα ευρείας παραγωγής και τη σύγκριση τους με τοπικά προϊόντα του νομού Πρέβεζας και της ευρύτερης περιοχής της Ηπείρου.
Σκοπός της συνεργασίας της ΕΑΣ Πρέβεζας και του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων είναι αφενός η ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών των υπαρχουσών καλλιεργειών της περιοχής καθώς και η βελτίωση της ποιότητας των τοπικών προϊόντων που θα συμβάλλει στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας τους, και αφετέρου η προαγωγή της ασφάλειας των τροφίμων προς όφελος της προστασίας του καταναλωτή και του περιβάλλοντος.