Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

ΓΚΑΛΟΠ: Άνετο προβάδισμα για το ΠΑΣΟΚ


Το σαφές προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ στην πρόθεση ψήφου διαπιστώνεται από τα ευρήματα του γκάλοπ της Marc, καθώς έχει διαφορά 6,8 ποσοστιαίων μονάδων από τη Νέα Δημοκρατία.
Μεσούσης της πιο βαθιάς κρίσης που περνάει η χώρα και με το ΠΑΣΟΚ να βρίσκεται στην εξουσία εφαρμόζοντας το μνημόνιο, φαίνεται πως ακόμη έχει ισχυρές αντοχές συγκεντρώνοντας ποσοστό 27,7% αν και ο δικομματισμός παραμένει κάτω από το 50%.
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μέχρι στιγμής, δεν δείχνει να ανακάμπτει, παραμένοντας σε χαμηλά εκλογικά ποσοστά.

Στην πρόθεση ψήφου και χωρίς τους αναποφάσιστους -αναγωγή- το κυβερνών κόμμα διευρύνει ακόμη περισσότερο την ψαλίδα φτάνοντας στο 36,8% και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο 27,8%. Διψήφιο ποσοστό συγκεντρώνει το ΚΚΕ και ακολουθεί ο ΛΑΟΣ, ο ΣΥΝ, ενώ το κόμμα της κ. Μπακογιάννη (Δημοκρατική Συμμαχία) φαίνεται ότι υπερβαίνει το φράγμα του 3% φτάνοντας στο 3,7%. Στο κατώφλι εισόδου είναι η Δημοκρατική Αριστερά (2,9%), ενώ χαμηλά καταγράφονται οι Οικολόγοι Πράσινοι (μόλις στο 2,5%).