Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΩΝ & ΕΝΩΣΕΩΝ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Αντίθετη με το κλείσιμο της Οικονομικής υπηρεσίας Δελβινακίου


Σε επιστολή της στο Υπουργείο Οικονομικών, η Ομοσπονδία Αδελφοτήτων και Ενώσεων Επαρχίας Πωγωνίου, διαμαρτύρεται για την επικειμένη κατάργηση της Οικονομικής υπηρεσίας στο Δελβινάκι, στο πλαίσιο των γενικών περικοπών που κάνει η Κυβέρνηση.

«Η Δ.Ο.Υ. Δελβινακίου εξυπηρετεί την μεγαλύτερη πύλη επικοινωνίας με τη γείτονα Αλβανία, το τελωνείο Κακαβιάς. Με την κατάργησή της οι συναλλασσόμενοι θα υποχρεωθούν να μεταβαίνουν στη Δ.Ο.Υ. Ιωαννίνων και να διανύουν απόσταση 70 χιλιομέτρων».
«Μην κάνετε το λάθος να αποφασίσετε για την κατάργηση μιας δημόσιας υπηρεσίας που είναι εγκατεστημένη σε μια ακριτική και υπό ερήμωση περιοχή με μοναδικό κριτήριο τα έσοδα που αποφέρει στο Ελληνικό κράτος» τονίζει στην επιστολή.

Σε άλλη επιστολή της, προς τους πολιτικούς και τους Φορείς της περιοχής, η Ομοσπονδία σημειώνει, ότι:
«Η υπόσχεση για φύλαξη των συνόρων και για την ασφαλή διαβίωση στις ακριτικές περιοχές δεν τηρήθηκε. Τα σύνορα δεν φυλάγονται και οι λαθρομετανάστες ανεμπόδιστοι έρχονται στην Ελλάδα. Η υπόσχεση για άμεση δημιουργία εμπορευματικού κέντρου στην περιοχή, πλησίον του τελωνείου Κακαβιάς παραμένει ξεχασμένη στα συρτάρια κάποιου Υπουργείου. Η δημιουργία ελεύθερης ζώνης διακίνησης εμπορευμάτων σε απόσταση 15 χιλιομέτρων από τα σύνορα για την τόνωση της οικονομίας ακόμη παραμένει ανεκπλήρωτη υπόσχεση».