Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

ΝΟΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Η Εγναντία κλειστή στο ύψος της Πεδινής



Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται ολόκληρος ο Νομός Ιωαννίνων, αφού η ένταση και ποσότητα της βροχόπτωσης κατά τη διάρκεια της νύχτας ήταν από τις μεγαλύτερες των τελευταίων δεκαετιών.
Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια των υπεύθυνων της πολιτικής προστασίας της Ν.Α.Ι. οι οποίοι τρέχουν να προλάβουν ότι μπορούν.
«Είμαστε ξανά από την αρχή. Ότι φτιάξαμε τις προηγούμενες μέρες καταστράφηκε και πάλι».
Ολόκληρο το λεκανοπέδιο είναι πλημμυρισμένο, ενώ έχει διακοπεί επ' αόριστον και η κυκλοφορία στην Εγνατία στο ύψος της Πεδινής αφού ο κάμπος έχει μετατραπεί σε λίμνη.
Τα αναχώματα που είχαν τοποθετηθεί για να αποτρέψουν την είσοδο των νερών στον αυτοκινητόδρομο δεν άντεξαν με αποτέλεσμα η Εγνατία να γεμίσει με νερά και αποφασιστεί να διακοπεί η κυκλοφορία.
Οι υπεύθυνοι της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΣ Α.Ε. διοχετεύουν την κίνηση από άλλες εξόδους.
Στην Εγνατία Οδό Ιωαννίνων-Θεσσαλονίκης λόγω εισροής όγκου υδάτων και κατάπτωσης βράχων επί του οδοστρώματος έχει διακοπεί η κυκλοφορία από τον Ανισόπεδο Κόμβο (Α/Κ) Ιωαννίνων έως τον Α/Κ Αράχθου και η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται από την παλαιά Ε.Ο Ιωαννίνων-Τρικάλων.
Από τον Α/Κ Περιστερίου έως τον Α/Κ Αράχθου η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με την παρουσία δυνάμεων της Τροχαίας, εκ περιτροπής και προς τις δύο κατευθύνσεις της Εγνατίας Οδού.

Μέσω της παλιάς γέφυρας διεξάγεται από το απόγευμα του Σαββάτου η κίνηση των επιβατικών οχημάτων στο 91ο χιλ. της Ε.Ο. Ιωαννίνων-Κοζάνης λόγω της ζημιάς που υπέστη η νέα γέφυρα από τον μεγάλο όγκο νερού του ποταμού Γοργοπόταμου.
Η Διεύθυνση Ελέγχου Συντήρησης Έργων της Περιφέρειας Ηπείρου αποφάσισε να διακόψει την κυκλοφορία στη νέα γέφυρα όταν διαπιστώθηκε υποσκαφή σε μεταβατικό επίχωμα της γέφυρας και με τη συμβολή ανδρών του Αστυνομικού Τμήματος Κόνιτσας να εκτρέψει την κυκλοφορία στην παλιά γέφυρα και μόνο για επιβατικά οχήματα και μικρά φορτηγά.