Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

ΔΩΔΩΝΗ: Να περάσει στα χέρια των παραγωγών.


Κατά της πώλησης της «Δωδώνης» σε ιδιώτη τάχθηκε το νομαρχιακό συμβούλιο Ιωαννίνων, το ίδιο και η παράταξη «Ήπειρος, τόπος να ζεις» του κ. Βαγγέλη Αργύρη, αλλά και ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Ιωαννίνων κ. Φίλιππας Φίλιος, ενώ οι κτηνοτρόφοι δια του Πανηπειρωτικού Συνεταιρισμού προβάλλουν ως μόνη λύση την υιοθέτηση της πρότασης τους να περάσει η γαλακτοβιομηχανία στους ίδιους τους παραγωγούς.
Επειδή τα χρονικά περιθώρια είναι στενά και οι εξελίξεις τρέχουν, καλούν όλους τους φορείς να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια, σημειώνοντας ότι η εταιρεία δεν ανήκει στην Αγροτική Τράπεζα, αλλά στους κτηνοτρόφους.

Αν και από πλευράς κυβέρνησης και αρμόδιου υπουργείου Οικονομικών, αλλά και της ίδιας της ΑΤΕ δεν διευκρινίζεται αν η «Δωδώνη» εντάσσεται στο πακέτο πώλησης όλων των θυγατρικών εκτός χρηματοπιστωτικού τομέα, ή αν θα δοθεί άλλη λύση, όπως έχει δεσμευτεί προ μηνός ο ίδιος ο πρωθυπουργός ότι θα παραμείνει Ηπειρωτική, η εκτίμηση είναι ότι στοχεύοντας και σε έσοδα η τράπεζα το «φιλέτο» των θυγατρικών είναι η «Δωδώνη».
Μέχρι να ανοίξει πλήρως τα χαρτιά της η κυβέρνηση μέσω της ΑΤΕ, κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τι θα συμβεί, πάντως το μέτωπο που δημιουργείται θα παίξει το ρόλο του, ιδίως αν μετέχουν όλοι οι φορείς. Κάτι τέτοιο φαίνεται να συμβαίνει, αν κρίνουμε και από τις ανακοινώσεις-δηλώσεις και το κλίμα που διαμορφώνεται.