Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: «Ο προϋπολογισμός θα εφαρμοστεί»


Την εκτίμηση, ότι ο προϋπολογισμός που υπερψηφίστηκε χθες στη Βουλή θα εφαρμοστεί, έκανε ο υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Λοβέρδος, σημειώνοντας ότι, ακόμη και αν ήταν βουλευτής, θα τον στήριζε. Συγκεκριμένα, μιλώντας σε γνωστό ραδιοσταθμό τόνισε:

«Περιμένω την εφαρμογή του προϋπολογισμού. Είναι καλό, γιατί πάρα πολλές φορές, αν όχι όλες, οι προϋπολογισμοί του ελληνικού κράτους ήταν θεωρίες. Τώρα στοχεύουμε σε κάτι και επιδιώκουμε να το πραγματοποιήσουμε. Θα στήριζα την κυβέρνηση και από τα έδρανα της Βουλής».

«Σ’ αυτή τη φάση της μεγάλης κρίσης το πιστεύω, δεν κάνω κάτι, επειδή πρέπει. Ίσως συμβιβάζομαι με ορισμένες κομματικές καταστάσεις, αλλά ο συμβιβασμός στην πολιτική είναι ένα καλό εργαλείο, ειδικά στα μεγάλα κόμματα» προσέθεσε.

Σε ότι αφορά στην απελευθέρωση στο επάγγελμα του φαρμακοποιού εκτίμησε ότι θα βρεθεί συμβιβαστική λύση παρά τις έντονες αντιδράσεις του κλάδου και δεν θα υπάρξουν προβλήματα και αποφάσεις για κινητοποιήσεις τη Δευτέρα το απόγευμα, οπότε και έχουν συγκαλέσει γενική συνέλευση.