Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024

Κλείνει από 4 Νοεμβρίου ο δρόμος Πηγάδια-Πλάκα

 


Κλειστή θα είναι από τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου η 2η επαρχιακή οδός, στο τμήμα από τη διασταύρωση για Πηγάδια έως τη διασταύρωση για Μονολίθι, λόγω των εργασιών βελτίωσης της οδού, που χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Την ενημέρωση αυτή παρείχε η Περιφέρεια Ηπείρου, που έχει την ευθύνη του έργου, με την τεχνική εταιρεία να κρίνει απαραίτητη την καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας, προκειμένου το έργο να εκτελεστεί γρήγορα, αλλά κυρίως να μην υπάρξουν ζητήματα ασφαλείας.

Σε σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη, των δημάρχων Βορείων Τζουμέρκων Νίκου Βαΐτση και Κεντρικών Τζουμέρκων Χρήστου Χασιάκου, υπηρεσιακών παραγόντων της Περιφέρειας και εκπροσώπων του αναδόχου, εκφράστηκαν προβληματισμοί για τις επιπτώσεις, που θα προκύψουν από το κλείσιμο του δρόμου.

Ο δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων Ν. Βαΐτσης μετέφερε την αγωνία των επιχειρηματιών των Τζουμέρκων και των Κατσανοχωρίων, καθώς προκύπτουν ζητήματα τόσο για τον τουριστικές δραστηριότητες, όσο και για την καθημερινότητα των κατοίκων, ζητώντας  να εξεταστεί η δυνατότητα  να δίνεται ο δρόμος στην κυκλοφορία κάποια διαστήματα της ημέρας και τα Σαββατοκύριακα. Κάτι τέτοιο, όμως, απορρίφθηκε από τους εκπροσώπους της κατασκευάστριας εταιρείας, καθώς δεν είναι σε θέση να εγγυηθεί την ασφάλεια των διελεύσεων με το έργο σε εξέλιξη και με δεδομένη τη γεωμορφολογία της περιοχής.

Η διακοπή κυκλοφορίας θα είναι πολύμηνη και ο δρόμος κατ’ εξαίρεση θα ανοίξει για ένα διάστημα δέκα ημερών την περίοδο των Χριστουγέννων και αντίστοιχα τις ημέρες του Πάσχα, ενώ ενδεχομένως να προκύψει δυνατότητα και για κάποιες επιπλέον ημέρες ανάλογα με την πρόοδο των εργασιών.

Από την πλευρά των εκπροσώπων της εταιρείας δόθηκε η διαβεβαίωση ότι θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την επιτάχυνση των εργασιών, κάτι στο οποίο θα βοηθήσει, όπως τονίστηκε, η καθολική διακοπή της κυκλοφορίας.

Ο κ. Βαΐτσης ζήτησε από τον περιφερειάρχη να γίνουν όσες παρεμβάσεις είναι εφικτό στα εναλλακτικά οδικά δίκτυα, μέσω των οποίων θα γίνεται η πρόσβαση στην περιοχή των Τζουμέρκων, καθώς και να υπάρχει συνεχής μέριμνα για την αποκατάσταση της βατότητας στον δρόμο από το Ξηροβούνι, που συνδέει το Καλέντζι και τα Πηγάδια με το Μονολίθι, ώστε να εξυπηρετούνται τοπικές μετακινήσεις με αγροτικά οχήματα και 4Χ4.