Τετάρτη 21 Αυγούστου 2024

Ηγουμενίτσα: Συλλήψεις για διακίνηση παράτυπων μεταναστών

 


Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής της Ηγουμενίτσας με τη συνδρομή των στελεχών του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών, προέβησαν στη σύλληψη ενός 40χρονου αλλοδαπού για παράβαση του άρθρου 24 παρ. 4 του Ν.5038/2023 «Διευκόλυνση» σε συνδυασμό με το άρθρο 167 Π.Κ. «Αντίσταση», και του άρθρου 169 Π.Κ. «Απείθεια».

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στο λιμάνι εξωτερικού της Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο 40χρονος αλλοδαπός είχε διευκολύνει την έξοδο από τη χώρα ενός 30χρονου αλλοδαπού, βοηθώντας τον να εισέλθει παράνομα σε επικαθήμενο φορτηγού (Φ/Γ) οχήματος, χωρίς να τους αντιληφθεί ο οδηγός του Φ/Γ.

Επιπλέον, ο 40χρονος κατά τον έλεγχο που του ζητήθηκε από τα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. τράπηκε σε φυγή και στη συνέχεια αντιστάθηκε στη σύλληψη του.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση συνελήφθη και ο 30χρονος αλλοδαπός για παράβαση του άρθρου 83 παρ. 1 του Ν.3386/05 (Παράνομη είσοδος και έξοδος από τη χώρα), ενώ κατασχέθηκε μία συσκευή κινητής τηλεφωνίας.