Κυριακή 11 Αυγούστου 2024

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε στα Κτίσματα το 1ο Φεστιβάλ Χορωδιών

 


Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο Φεστιβάλ Χορωδιών «Τραγουδάμε την παράδοση τιμώντας το Πωγώνι»  που πραγματοποιήθηκε στα Κτίσματα το Σάββατο 10 Αυγούστου, υπό την καλλιτεχνική και μουσική διεύθυνση του κ. Βαγγέλη Κώτσου.

Στο Φεστιβάλ συμμετείχαν επτά (7) χορωδίες,  οι οποίες με το πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με παραδοσιακά τραγούδια από πολλές περιοχές, ενθουσίασαν το κοινό.

Ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κωνσταντίνος Καψάλης, ευχαρίστησε τον κ. Κώτσου και τις χορωδίες για τη συμμετοχή και αναφέρθηκε στο ρόλο που παίζει η παραδοσιακή μουσική στη ζωή των κατοίκων της περιοχής. «Η πωγωνίσια μουσική και πολυφωνικό τραγούδι είναι γνωστά στα πέρατα του κόσμου και μιλούν στις καρδιές όλων. 

Είναι αυτά που μεταφέρουν κάθε συναίσθημα, κάθε σκέψη αυτών που τα τραγουδούν. Με αυτό το Φεστιβάλ καταφέραμε να δημιουργήσουμε ένα όμορφο «υφαντό» με παραδοσιακά τραγούδια από διάφορες περιοχές της χώρας» σημείωσε μεταξύ άλλων.

Στο Φεστιβάλ συμμετείχαν οι χορωδίες: Πανηπειρωτικής  Συνομοσπονδίας  Ελλάδος, Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων, Πολιτιστικού Συλλόγου  "Μουσικοχορευτική Αρμονία", Συλλόγου Ηπειρωτών Χαϊδαρίου "Δωδωναίων Φως", Μουσικοφιλολογικού και καλλιτεχνικού Συλλόγου  "Ο Ακρίτας", Συλλόγου γυναικών  Γλυφάδας "Εμείς" Λένας Μαυρακάκη και Πολυφωνικού σχήματος  "Ωδές" και οι μουσικοί: Αντώνης Κακούρης (κλαρίνο), Χρήστος Ευαγγέλου (ακορντεόν), Ναπολέων Γκόντος (λαούτο) και Τάσος Τσιρώνης (ντέφι).