Τετάρτη 15 Μαΐου 2024

Έρχονται πρόστιμα σε 2,8 εκ. οχήματα που δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ

 


Το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών βάζει τέλος στην ανομία εκατομμυρίων ιδιοκτητών οχημάτων.

Συνολικά 2,8 εκατ. οχήματα υπολογίζεται ότι δεν έχουν περάσει τεχνικό έλεγχο, ενώ περίπου 6,5 εκατ. δεν διαθέτουν κάρτα ελέγχου καυσαερίων.

Με ανακοίνωσή του, ο Πανελλήνιος Συνδέσμος Ιδιωτικών ΚΤΕΟ συγχαίρει την κυβέρνηση για την μεταρρύθμιση που προωθεί, καθώς δύναται να θεραπεύσει παθογένειες 40 ετών για τα ανέλεγκτα από ΚΤΕΟ οχήματα, για τα ανασφάλιστα και για αυτά που δεν έχουν πληρωθεί τα τέλη κυκλοφορίας τους.

Σε περίπτωση που διαπιστώνεται ότι το όχημα δεν έχει υποβληθεί εμπροθέσμως σε περιοδικό τεχνικό έλεγχο Κ.Τ.Ε.Ο., επιβάλλεται από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών το προβλεπόμενο πρόστιμο.

Σημειώνεται ότι, μετά τη διαπίστωση παράβασης διενεργείται εκ νέου ηλεκτρονικός έλεγχος σε διάστημα από 3 έως 12 μήνες από την επιβολή του προστίμου.

Εφόσον διαπιστωθεί ότι ο ιδιοκτήτης δεν έχει συμμορφωθεί μέχρι τον νέο έλεγχο, αφαιρείται η άδεια κυκλοφορίας και οι πινακίδες του οχήματος τα οποία επιστρέφονται μόνο με την προσκόμιση του σχετικού συμβολαίου ασφάλισης ή του ισχύοντος δελτίου ΚΤΕΟ ή της βεβαίωσης περί μη οφειλής των τελών κυκλοφορίας, κατά περίπτωση, και της απόδειξης καταβολής του προστίμου.