Πέμπτη 7 Μαρτίου 2024

Μήνυμα του Δημάρχου Πωγωνίου κ. Κων/νου Καψάλη για την Παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας

 


Από το πέρασμα των χρόνων έως και σήμερα οι γυναίκες σε κάθε γωνιά του πλανήτη συνεχίζουν να αγωνίζονται για ισότητα, δικαιοσύνη και ισονομία.

Το πρώτο λιθαράκι μπήκε στις 8 Μαρτίου 1857 όταν εργάτριες στην κατασκευή ενδυμάτων στη Νέα Υόρκη διεκδίκησαν τα δικαιώματά τους για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και καλύτερους  μισθούς και αποτέλεσαν έκτοτε μία διαρκή και δυνατή φωνή για κάθε γυναίκα.

Από εκείνο το πρώτο δείγμα για τη δύναμη της γυναικείας ψυχής έχουν περάσει πολλά χρόνια.  Από τότε έχουν γίνει πολλές επιστημονικές, τεχνολογικές και κοινωνικές «επαναστάσεις» αλλά, δυστυχώς, η απόλυτη ισότητα δεν έχει ακόμη επέλθει. Ακόμη και σήμερα οι γυναίκες συνεχίζουν να μάχονται για το αυτονόητο: για χειραφέτηση ισότητα, οικονομική και κοινωνική καταξίωση.

Ο πολλαπλός και σπουδαίος ρόλος της γυναίκας θα πρέπει να αποτελεί «οδηγό» για όλους μας και οφείλουμε να κατανοήσουμε απόλυτα την προσφορά της στην κοινωνία και την οικογένεια. Είναι καθήκον κάθε ανθρώπου και κάθε κοινωνίας να τιμά και να σέβεται τη γυναίκα. Οφείλουμε να εκφράζουμε το σεβασμό και την ευγνωμοσύνη μας αναγνωρίζοντας την προσφορά της γυναίκας στην ίδια τη ζωή!

Χρόνια πολλά στις γυναίκες του Δήμου Πωγωνίου!

Χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες του κόσμου!

Ο Δήμαρχος Πωγωνίου

Κων/νος Καψάλης